„Dzūkijos vandenys“ turi naują vadovą

Paaiškėjo, kas vadovaus Alytaus miesto savivaldybės valdomai bendrovei „Dzūkijos vandenys“. Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo 37 metų Rukloje gyvenantis kariškis Jurijus Červiakovskis.

Į UAB „Dzūkijos vandenų“ vadovo postą taikėsi net devyni kandidatai.

Jis atsilaisvino, kai iš užimamų pareigų šių metų sausio viduryje savo noru pasitraukė ilgametis bendrovės direktorius Rolandas Žakas. Tai jis padarė po Specialiųjų tyrimų tarnybos pareikštų įtarimų dėl galimo dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo.

Po jo pasitraukimo laikinai UAB „Dzūkijos vandenys“ vadovavo įmonės Ekonomikos ir pardavimų departamento direktorius Tomas Valatka.

Tarp kvalifikacinių reikalavimų konkurse dalyvavusiems pretendentams buvo aukštasis universitetinis ar jam prilygintas socialinių ar technologinių mokslų srities išsilavinimas, ne mažesnė kaip 3 metų vadovavimo įmonei ar jos padaliniui patirtis, nepriekaištinga reputacija.

Teisės aktų nustatyta tvarka pretendentui turi būti neatimta ir neapribota teisė eiti  atitinkamas pareigas, į kurias pretenduojama, ir atlikti toms pareigoms priskirtas funkcija; per pastaruosius 3 metus pretendentas neturi būti atleistas iš juridinio asmens vienasmenio ar kolegialaus organo dėl netinkamo pareigų atlikimo ir kiti.

Kandidatai komisijai privalėjo pristatyti įmonės vadovo veiklos programą ir viziją, dalyvauti pokalbyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *