Iki liepos Alytuje nebeliks netvarkingų kioskų

Alytus ir toliau tvarkosi, šiemet Alytuje neliks miesto vaizdo nepuošiančių, neprižiūrimų ir neestetiškai atrodančių kioskų ir paviljonų, kuriuose apsilanko mažai miestiečių. Šių statinių savininkai turės parūpinti jų išvaizda, kuri turės derėti prie kitų šalia esančių statinių, bei lentele su eilės numeriu.

Miesto tarybos sprendimu laikinieji įrenginiai iki šių metų liepos 1 d. turi atitikti tam tikrus estetinės išvaizdos reikalavimus, o jeigu nevykdoma veikla – juos privaloma nukelti. Praeitais metais išleistos naujos redakcijos Prekybos ir paslaugų teikimo Alytaus miesto viešosiose vietose taisyklės, su jomis galite susipažinti čia. Taisyklėse nurodoma, kad visi kioskai ir paviljonai, statomi atvirose Alytaus miesto erdvėse, nuo 2018 m. liepos 1 d. turi atitikti šiuos reikalavimus:

  1. Kioskai ir paviljonai, statomi atvirose erdvėse, projektuojami individualaus dizaino, įstiklinimo plotas – ne mažiau kaip 50 % bendro sienų ploto. Šių statinių dažymo spalvos turėtų derėti prie aplinkinių statinių spalvos, jeigu tai nėra statiniui nustatytas spalvų derinys pagal veiklos rūšį, pvz., spaudos kioskai.
  2. Kioskai ir paviljonai, statomi komplekse, turi būti projektuojami vieningo dizaino, įstiklinimo plotas – ne mažiau kaip 50 % bendro sienų ploto. Statiniai gali būti dažomi tik pagal techniniame projekte sudarytą to komplekso dažymo schemą.
  3. Kioskai ir paviljonai turi turėti iškabą ir lentelę su eilės numeriu – jis bus išduodamas kartu su leidimu statyti statinį.

Leidimai prekiauti ar teikti paslaugas kioskuose ar paviljonuose bus išduodami tik suderinus prekybos vietos įrengimo projektą su Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriumi.

Norite suderinti prekybos ar paslaugos vietos įrengimo projektą? Pirmiausia turite pateikti laisvos formos prašymą gauti reikalavimams įsirengti prekybos (paslaugų) teikimo vietą. Prašyme nurodykite rekvizitus, kontaktinius duomenis, pageidaujamą veiklos laikotarpį, prekybos, paslaugų teikimo vietos adresą, užimamą plotą, veiklos sritį, numatomą įrengti objektą (kioską, paviljoną ar kita), įrangą ir kt. informaciją. Dėl prekybos vietos įrengimo projekto derinimo kreiptis į savivaldybės vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską, tel. (8 315) 55 165 arba el. p. mindaugas.matazinskas@alytus.lt.

Taip pat primename, kad prekiaujantys (teikiantys paslaugas) kioskuose, paviljonuose asmenys (savininkai), pasibaigus leidimo prekiauti ar teikti paslaugas laikinajame statinyje galiojimo laikui, per 30 dienų privalo laikinąjį statinį nukelti, sutvarkyti statinio vietą ir savo lėšomis atkurti sugadintą dangą.

Atkreipiame dėmesį, kad nuo 2018 m. vasario 9 d. pakeista Alytaus miesto savivaldybės administracijos sąskaita, į kurią pervedama vietinė rinkliava už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas miesto viešosiose vietose išdavimą: LT307181200002130484, AB Šiaulių bankas.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *