Pradedantiems verslininkams siūlomos nemokamos konsultacijos

Verslo pradžioje svarbu kruopščiai suplanuoti pasirinktos idėjos įgyvendinimą. Verslo plano sukūrimas leis ne tik išgryninti savo verslo idėją, bet ir numatyti veiksmus, kuriuos reikia atlikti norint pradėti verslą bei pasiruošti idėjos plėtojimui.

Alytaus miesto savivaldybė pataria norintiems pradėti verslą pasinaudoti nemokamų konsultacijų galimybe. Jas gali suteikti darbo birža, bendradarbystės centras „Spiečius“, VšĮ „Versli Lietuva“ ir kt. Konsultacijų metu suteikiamos žinios: kaip pradėti verslą, verslo planavimo ir finansų analizės, naujos produkto rinkos ir analizės, prekybos ir verslo  planavimas, vystymas.  Suteikiamų konsultacijų spektras platus – nuo juridinės formos pasirinkimo iki buhalterinės apskaitos ar komercinio pasiūlymo parengimo. Žinant, kad visada turite galimybę pasitarti, pradėti verslą yra daug drąsiau ir lengviau.

Kuriant verslą taip pat aktualus darbo vietos ir konsultacinės pagalbos klausimas.  2016 metais atidarytas bendradarbystės centras „Spiečius“ – puiki vieta verslo pradžiai. Tai verslo vystymo erdvė, pritaikyta smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams, vykdantiems veiklą ne ilgiau kaip 5 metus, bendradarbiauti tarpusavyje ir plėstis. „Spiečiai“ orientuoti į skaitmeninio ir kūrybinių industrijų verslų atstovus. Centre suteikiamos nemokamos kompiuterizuotos darbo vietos su įranga, teikiamos skaitmeninio, kūrybinių industrijų vystymo, socialinio verslo konsultacijos, vykdomos praktinės mentorių sesijos, organizuojami verslo ugdymo mokymai ir įgyvendinamos kitos verslo skatinimo ir plėtros iniciatyvos.

Bendradarbystės centro „Spiečius“ narių veikla labai įvairi. Čia šiuo metu savo veiklą plėtoja 14  įmonių. Jų veikla įvairi: internetinė ir fizinė prekyba maisto produktais, reklamos montavimas, videoprodukcijos, išmaniųjų programėlių kūrimas, programavimas, žemės matavimo paslaugos, burlenčių nuoma, filmavimas profesionaliais dronais,  logistikos paslaugos,  šventinė floristika, sveikatinimo paslaugos ir treniruočių vedimas, žaislų ir interjero detalių gamyba bei kita.

Spiečiuje vykdomos praktinės mentorių sesijos. „Patyrę ir pradedantys verslininkai konsultuoja pradedančius. Mentorius siekia padėti gauti verslo valdymo žinių, patobulinti asmenines bendravimo savybes ar įgyti tam tikrų įgūdžių. Mentorystė skirta 1–5 metus veikiančio tradicinio ar inovatyvaus verslo savininkams ir vadovams, kurie vertina patyrusių verslininkų patarimus bei nori efektyviai vystyti savo verslą. Praktinės mentorystės sesijos vienai grupei vyksta 6 mėn.“,  – teigia bendradarbystės centro „Spiečius“ atstovė regione Erika Karalaitienė.

2017 metais  Alytaus miesto savivaldybė kartu su „Verslia Lietuva“ įgyvendino verslumo skatinimo konkursą „Verslumo manija“. Konkurso nugalėtojams skirtas prizas –  daugiau kaip 15 tūkst. eurų verslo plėtrai – padalintas šešių idėjų autoriams. Pagrindiniu 8 000 Eur prizu apdovanota MB „Grafika tau“ už prekės ženklą „Viecinis“.

Praeitais metais buvo atliktas Verslo kliūčių žemėlapio tyrimas, jame Alytaus miestas pateko tarp savivaldybių, pasiekusių didžiausią progresą per 2017 metus. Iš 41 vietos pakilome į 20 vietą. Tai lėmė Alytuje sparčiai išaugusių mažų ir vidutinių įmonių skaičius, geriau vertinama Alytaus verslininkų ir verslininkų asociacijų regione vyraujanti verslo aplinka. Tyrimo duomenimis, verslo laisvės indeksas Alytaus mieste siekia 99 proc. Lietuvos vidurkio, kai anksčiau jis siekė vos 73 proc.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *