Socialiai remtinoms Alytaus rajono šeimoms bus perkamos dar trys sodybos

Socialinio būsto laukiančioms Alytaus rajono šeimoms dar viena gera žinia. Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui pirkti sodybas su joms priklausančiais statiniais ir žeme. Sodybos, kaip ir šių metų pradžioje jau apgyvendinta pirmoji nupirkta, bus nuomojamos mažas pajamas gaunančioms šeimoms, turinčioms teisę į socialinį būstą.

Gyvenamuosius namus savivaldybė planuoja įsigyti atlikus visas reikalingas procedūras. Sodybos bus perkamos už nepanaudotas lėšas, skirtas piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams.  Po vieną Miroslavo, Pivašiūnų ir Krokialaukio seniūnijose.

Pasak Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko, pirmoje sodyboje, nupirktoje praėjusiais metais, jau įsikūrusi daugiavaikė šeima džiaugiasi gavusi tokią galimybę. Šalia namų šeima ketina sodinti daržus, auginti gyvulių.

Meras neslėpė, jog dažnai šeimoms trūksta socialinių įgūdžių, tačiau įsikėlus gyventi į tokį būstą gyventojai nebus palikti likimo valioje. Bus siekiama suteikti visokeriopą pagalbą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *