Prieš moterį smurtavę pareigūnai atleisti iš pareigų

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate Imuniteto skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d., kurį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Šių metų vasario 6 dieną 38-erių metų moteris Varėnos prekybos centre, buvo sulaikyta apsaugos darbuotojo dėl alkoholinių gėrimų vagystės. Atvykus policijos pareigūnams moteriai buvo surašyti trys administracinių nusižengimų protokolai dėl smulkios vagystės, policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo.

Vėliau gautas moters skundas, kad prieš ją pareigūnai neteisėtai naudojo smurtą. Vadovaujantis pateiktais duomenimis, Alytaus apskr. VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriuje buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad prekybos centro apsaugos darbuotojų tarnybinėse patalpose Alytaus apskr. VPK Varėnos rajono policijos pareigūnai prieš sulaikytą moterį, neteisėtai naudojo fizinį smurtą.

Remiantis atlikto tarnybinio patikrinimo išvada, Alytaus apskr. VPK viršininko įsakymu abu Varėnos r. PK Reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai buvo atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Vieno iš pareigūnų vidaus tarnybos stažas yra 25 metai, kito – 7 metai.

Alytaus apskr. VPK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *