Alytuje vykusios mugės įspūdžius temdė siaučiantys ilgapirščiai

Kol vieni po sekmadienį Alytuje vykusios Didžiosios pavasarinės mugės dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi pirkiniais, kiti viešojoje erdvėje keiksnojo renginyje siautusius ilgapirščius. Komentaruose po straipsniais nukentėjusieji skundėsi nugvelbtais telefonais, „ištrauktomis“ piniginėmis, dokumentais, prašė grąžinti, jei pavyktų rasti kur numestus. Iš tokių ir panašių komentarų kiekio galima buvo spręsti, jog renginyje buvo apšvarinta dešimtys alytiškių.

Tačiau į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vos du piliečiai: vienas dėl pavogto telefono, kitas – piniginės su dokumentais. Pasak komisariato Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės Eglės Kačinskienės, pagal pateiktus šių asmenų pareiškimus yra vykdomas aplinkybių patikslinimas.

Įdomu tai, kad ilgapirščių nė kiek neįbaugino mugės metu Rotušės aikštėje buvę pareigūnai. Jie visuomenei pristatinėjo tarnybinį automobilį su jame įmontuota greičio matavimo sistema, kitomis priemonėmis, dalino lankstinukus apie saugią kaimynystę, saugų važiavimą dviračiu, sukčiavimą ir vagystes. Buvo pristatyta policijos ginkluotė, vyko daiktų žymėjimo akcija.

Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės teigimu, viešąją tvarką renginio metu ir jos prieigose užtikrino mieste dirbę policijos ekipažai.

„Policijos pareigūnai reguliariai informuoja piliečius apie saugumą, teikia prevencinę informaciją apie saugumą tiek kelyje, tiek ir namuose. Spaudoje teikiama informacija apie vagystes viešose vietose, ypač masinėse žmonių susibūrimo vietose ir patarimai kaip apsaugoti savo turtą“, – portalui dzukijosveidas.lt sakė E. Kačinskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *