Premjero vizito metu aptarti alytiškiams aktualūs klausimai

Penktadienį Alytuje lankėsi šalies Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Savo vizitą pradėjęs Alytaus profesinio rengimo centre, vėliau premjeras susitiko su Alytaus miesto ir rajono, Prienų rajono bei Birštono savivaldybių merais, alytiškiais.

„Tęsiame šios Vyriausybės tradiciją – nuo pat darbo pradžios stengiamės aplankyti kuo daugiau Lietuvos. Per pirmuosius metus mums pavyko aplankyti trečdalį savivaldybių, per likusias, manau suspėsime, nuvykti ir į kitas“, – susitikimą su alytiškiais pradėjo Vyriausybės vadovas.

Pasidžiaugęs per metus nuveiktais darbais ir pasidalinęs mintimis, kokie darbai dar laukia, jis atsakė į susirinkusiems miestelėnams ir verslo atstovams rūpimus klausimus.

Vienas tokių – kelio Alytus–Kaunas rekonstrukcija. Pasak premjero, procesai jau pradėti ir kelio remonto darbai turėtų būti baigti 2024-aisiais. Visos procedūros pagreitėtų, jei kelias būtų pripažintas valstybei ekonomiškai svarbiu objektu. Kelio Alytus–Kaunas rekonstrukcijai planuojama skirti apie 70 mln. eurų, jį numatyta platinti „2 plius 1“ principu – 2 pagrindinėmis ir 1 papildoma eismo juostomis.

Penkių savivaldybių – Alytaus miesto, rajono, Prienų rajono, Birštono ir Kauno rajono – merai jau yra kreipęsi į Ministrą Pirmininką ir susisiekimo ministrą, kad kelio Kaunas–Alytus rekonstrukcijos darbai būtų įtraukti į valstybei svarbių projektų sąrašą. Tuo siekiama, kad greičiau šio kelio rekonstrukcijos darbams būtų skirtas finansavimas.

Susitikimo su Alytaus miesto bendruomene metu premjeras keletą kartų paminėjo, kad Kauno laisvoji ekonominė zona yra sektinas pavyzdys verslo srityje, tiek infrastruktūriniu, tiek mokestiniu aspektais. Paklaustas, apie Alytaus situaciją verslo srityje, S. Skvernelis pažymėjo, jog Dzūkijos sostinėje užsienio investicijų skirtumai, lyginant su Kaunu, yra dideli ne Alytaus naudai. „Postūmis investuotojui ateiti yra būtinas, priešingu atveju apie socialinės gerovės didinimą šitame regione kalbėti bus sunku“, – įsitikinęs Ministras Pirmininkas.

Bendraudamas su žiniasklaida šalies Vyriausybės vadovas pasidžiaugė vizitu Alytaus profesinio rengimo centre. „Alytaus profesinio rengimo centras man paliko gerą įspūdį. Pasikalbėjome su mokiniais ir pedagogais. Įstaiga siūlo daug naudingų ir reikalingų mokymosi programų. Tokių centrų šaliai išties labai reikia“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Po susitikimo su alytiškiais, jis išskubėjo į bendroves „Sofa Brands“ ir „Traidenis“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *