Kandidatai rikiuotis į eilę dėl Alytaus miesto mero kėdės neskuba

Iki savivaldybių tarybų ir merų rinkimų liko mažiau negu metai, tačiau Alytaus politikai jiems ruoštis per daug neskuba. Eilė į Dzūkijos sostinės mero postą rikiuojasi gana vangiai. Daugelis portalo dzukijosveidas.lt kalbintų pašnekovų tvirtino, jog laiko dar yra ir skubėti nėra kur.

Pirmieji savo kandidatą į merus įvardino Alytaus miesto socialdemokratai. Dar sausio mėnesio pabaigoje paaiškėjo, jog mero posto sieks 12 metų Alytaus miesto taryboje dirbantis Nerijus Cesiulis. Tąkart kalbintas N. Cesiulis svarstė, kad ilgametė darbo patirtis taryboje ir galėjo įtikinti partijos bičiulius palaikyti jo kandidatūrą.

Netrukus, savo kandidatą į merus įvardins ir Alytaus miesto Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratai. Anot skyriaus pirmininko Povilo Labuko, balandžio 15 dieną skyriaus nariai slaptu balsavimu išrinks vieną iš jau patvirtintų kandidatų – Alytaus miesto taryboje dirbantį Andrių Jučą arba verslininką Šarūną Klėgerį.

Dabartiniai Alytaus miesto valdantieji – visuomeninis rinkimų komitetas „Alytaus piliečiai“ – savo kandidato į merus įvardinti neskuba. Pasak „Alytaus piliečių“ frakcijos seniūno, vicemero Tautvydo Tamulevičiaus, laiko iki rinkimų dar yra, tačiau kol kas jis nematantis geresnio kandidato už dabartinį miesto merą Vytautą Grigaravičių.

Liberalų sąjūdžio Alytaus skyriaus pirmininkės pavaduotojo Sauliaus Janulevičiaus teigimu, skyriuje jau svarstoma, kas galėtų būti keliamas į merus, tačiau tai paaiškės rudeniop. „Tai turėtų būti jaunas, tačiau žinantis miesto problemas, sukaupęs žinių ir patirties bagažą žmogus“, – svarstė S. Janulevičius. 2015 metais vykusiuose rinkimuose Liberalų sąjūdžio kandidatė į Alytaus miesto merus buvo dabartinė skyriaus pirmininkė Nijolė Makštutienė.

Anot partijos „Tvarka ir teisingumas“ Alytaus miesto skyriaus pirmininko Artūro Galakvoščiaus, yra numatyti keli kandidatai, tačiau tas vienintelis paaiškėti turėtų jau netrukus. Jis galimų kandidatų pavardžių atskleisti nepanoro, tačiau neatmetė ir savo kandidatūros. Į Alytaus miesto merus A. Galakvoščius kandidatavo ir praeituose rinkimuose.

Darbo partijos Alytaus miesto skyriaus nariai laukia susitikimo su partijos įkūrėju ir kandidatu į jos pirmininkus Viktoru Uspaskichu. Skyriaus pirmininkas Romas Dapkevičius sakė neabejojantis, jog V. Uspaskichas užims partijos pirmininko vietą ir nubrėš tikslias gaires artėjančiuose savivaldos, tuo pačiu ir merų, rinkimuose. Darbo partijos pirmininko rinkimai numatyti balandžio 15 dieną.

Nedaugžodžiavo ir visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ pirmininkas Tomas Pačėsas, pasak jo, laiko iki rinkimų dar yra daug, bet judėjimas kandidatų turi. Paklaustas, ar galėtų atskleisti bent keletą pavardžių, pirmininkas tepasakė, jog „praskleisti galima tik užuolaidą“. Mieste neoficialiai kalbama, kad pats T. Pačėsas ketina siekti mero posto.

Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Robertas Šarknickas tikina jaučiantis stiprų alytiškių palaikymą, girdi jų raginimus kandidatuoti į merus, tačiau apie tai, pasak jo, kalbėti dar anksti. „Žinau, jog mano reitingai mieste yra labai aukštai vertinami. Man pastoviai siūloma tapti meru, bet nenoriu dabar to eskaluoti, nes kol kas yra svarbesnių darbų, pavyzdžiui, gelbėti Vidzgirio pagrindinę mokyklą, kurią nepelnytai siekia uždaryti vietos valdžia“, – portalui dzukijosveidas.lt sakė R. Šarknickas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *