Pajamų deklaravimo startas – trečiadienį

Trečiadienį, kovo 14 dieną, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) elektroninėje deklaravimo sistemoje pateiks suformuotas, preliminarias gyventojų pajamų deklaracijas.

VMI jau yra paruošusi 1,8 mln. preliminariųjų pajamų deklaracijų, iš kurių net 1,3 mln. jau visiškai užpildytos ir gyventojai jas galės pateikti greitai ir patogiai – vos keliais mygtukų paspaudimais.

VMI pažymi, kad 2017 m. 80 proc. gyventojų deklaracijas pateikė laiku. Džiugina ir faktas, kad, lyginant su ankstesniu laikotarpiu, pernai beveik 20 proc. išaugo ir savarankiškai – be papildomos VMI pagalbos, deklaracijas užpildžiusių gyventojų skaičius.

Mokesčių permoką iki liepos 31 d. norintys susigrąžinti gyventojai, savo pajamas turi deklaruoti iki gegužės 2 d.

Deklaraciją pateikus arba patikslinus po termino, permoka bus grąžinta ne vėliau kaip per 90 d. nuo jos pateikimo ar patikslinimo dienos.

Pajamų deklaracijas kasmet privalo pateikti gyventojai, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą ir gavo pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, visi tie, kuriems mokant mokesčius buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis. Privaloma deklaruoti, kad šis mokestis būtų sumokėtas arba grąžintas.

Parengta pagal VMI informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *