Istorinis mačas Alytuje: Lietuvos vandensvydžio rinktinė prieš Nyderlandų ekipą

Lietuvos rinktinė. LVSF nuotr.

Kovo 3 dieną, šeštadienį, Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baseine Lietuvos vyrų vandensvydžio rinktinė ietis surems su Nyderlandų ekipa. Jau dabar mačas vadinamas istoriniu, mat tokio lygio rungtynių nėra vykę ne tik Alytuje, bet ir Lietuvoje. Abi komandos tęsia kovą dėl kelialapio į vasarą Barselonoje vyksiantį Europos vandensvydžio čempionatą.

Lietuvos garbę šeštadienį gins ir du alytiškiai – Pijus Vadvilavičius bei Dominykas Kerevičius. Rinktinės nariai tikisi, kad prie galutinio varžybų rezultato švieslentėje prisidės ne tik jų pastangos ir „namų sienos“, bet ir gausus sirgalių palaikymas. Varžybas ASRC baseine bus galima stebėti nemokamai nuo 13 valandos.

Tai antrasis Lietuvos ir Nyderlandų vandensvydininkų susitikimas – pirmasis įvyko prieš savaitę Olandijoje ir baigėsi skaudžiu lietuvių pralaimėjimu. Anot ASRC vandensvydžio trenerio ir vieno iš šeštadienį vyksiančių varžybų organizatoriaus Tomo Vainikonio, Nyderlandų vandensvydžio rinktinė – elitinė ir labai stipri, Lietuvos – jauna, į Europos vandensvydžio šeimą sugrįžusi vos prieš porą metų po dešimtmečio pertraukos.

„Mūsų žaidėjams trūksta tos patirties, tačiau jie nusiteikę kovingai. Džiaugiuosi, kad galinga Olandijos vandensvydžio rinktinė atvyksta į Alytų ir miestelėnai galės stebėti gražų aukšto lygio žaidimą. Varžovas labai rimtas, todėl tikrai bus į ką pažiūrėti ir iš ko pasimokyti“, – sako T. Vainikonis.

Jis džiaugiasi, kad vandensvydis tiek Lietuvoje, tiek Alytuje pamažu atsigauna. Prieš daugiau kaip metus pasikeitusi Lietuvos vandensvydžio sporto federacijos vadovybė ypač palankiai žiūri į Alytaus baseiną kaip į vieną geriausių vandensvydžio bazių Lietuvoje, pasitiki čia dirbančiais treneriais, varžybų organizavimu, todėl varžybų skaičius Dzūkijos sostinėje didėja. Be to, šalies stipriausių vandensvydininkų sąrašus nuolat papildo alytiškiai.

LVSF nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *