Alytaus miesto teatre plazdena signatarų dvasia

Pasitikdamas Lietuvos šimtmetį Alytaus miesto teatras pristato premjerą ir kviečia pajusti Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų dvasią.

Skaičiuodamas valandas iki Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio, Alytaus miesto teatras jį pasitinka kviesdamas žiūrovus į premjerą Pamatai iš Mindauo pilies. Netikras Akmuo“, pagal dramaturgo Mindaugo Valiuko specialiai Alytaus teatrui sukurtą pjesę „Kaip akmuo“. „Tai labai įdomi istorija, kuri primins, kas mes esame, kuo galėjome būti ir kuo mes tapome. Tai istorija apie amžiną meilę“, – pasakoja spektaklio režisierius Arvydas Lebeliūnas. Tai vieno namo, vienos giminės istorija. Istorija, kurią mes patys, mūsų tėvai ir seneliai dar mena ir yra išgyvenę. Spektaklio premjera – vasario 15 ir 22 dienomis 18 val.

„Simboliška, kad kurdamas 28-ą sezoną, Alytaus miesto teatras pristato šimtąjį savo sukurtą spektaklį. Tai lyg 100 spektaklių skirtų 100 Lietuvos metų“, – sako teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Švęsdamas Lietuvą, itin originaliai pasipuošė pats teatras. Dvidešimt plazdančių Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų portretų žiūrovai pamatys užsukę į Didžiąją teatro galeriją prieš spektaklius ar kitus renginius. Kiekvienas galės pasitikrinti savo istorijos žinias ir sužinoti, ar tikrai atpažįsta signatarų atvaizdus, o 1918 metais fotografo A. Juršaičio daryta nuotrauka taps mažu sufleriu tiems, kuriem prireiks pagalbos.

„Idėją pasiūlė architektė Alfreda Urmanavičienė. Manau, kad toks sprendimas bus tarsi trumpa istorijos pamoka, kurioje galime susipažinti su tais žmonėmis, kurie stovėjo prie Lietuvos Nepriklausomybės ištakų. Šių žmonių dėka, šiandien mes esame laisvi, turime galimybę kurti, nes kūryba be laisvės neįmanoma”, – sako teatro vadovė.

Planuojama, kad Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų dvasia tokiu pavidalu teatre plazdens visus atkurtos Lietuvos šimtmečio metus.

Alytaus teatro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *