Skelbiama Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nacionalinė atranka

Ūkio ministerija iki š. m. birželio 1 d. kviečia įmones ir organizacijas teikti paraiškas dalyvauti 2018 m. Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nacionalinėje atrankoje ir pristatyti geriausias verslumo iniciatyvas.

„Jau daugiau kaip dešimtmetį šiais apdovanojimais siekiama paviešinti ir įvertinti palankioms verslo sąlygoms kurti skirtus viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektus tiek nacionaliniu, tiek regioniniu lygiu. Tai puiki galimybė Europai parodyti sėkmingiausius mūsų šalies verslumo pavyzdžius“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Konkurso dalyviai turi galimybę pristatyti verslą skatinančias sėkmingas viešojo ir privataus sektorių partnerystės iniciatyvas, kurios buvo įgyvendintos ar įgyvendinamos bent dvejus metus. Paraišką galima teikti pagal šias nominacijas: verslumo dvasios skatinimas, investicijos į verslumo įgūdžius, verslo aplinkos gerinimas, verslo tarptautinės plėtros skatinimas, žaliųjų rinkų plėtros ir išteklių panaudojimo efektyvumo skatinimas ir atsakingas verslas.

Du geriausius Lietuvos projektus išrinks ūkio ministro įsakymu sudaryta nacionalinės atrankos vertinimo komisija. Nacionalinės atrankos nugalėtojai bus pakviesti dalyvauti Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėjoje ir Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų įteikimo ceremonijoje Grace (Austrija) šių metų lapkričio 20 d. Austrijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu.

Konkurso sąlygas, atrankos kriterijus ir paraiškos formą galima rasti Ūkio ministerijos tinklalapyje adresu: http://ukmin.lrv.lt/europos-verslininkystes-skatinimo-apdovanojimai. Ūkio ministerija paraiškas priima el. paštu raminta.krulikauskiene@ukmin.lt.

Europos verslininkystės apdovanojimus Europos Komisija organizuoja kasmet nuo 2005 metų, jais įvertinamos sėkmingiausios verslumo ir verslininkystės iniciatyvos Europoje, kurios skatina verslumą, palankių verslo sąlygų kūrimo politiką ir gali įkvėpti būsimus verslininkus. Konkurse dalyvauja 28 Europos Sąjungos valstybės narės, taip pat Islandija, Norvegija ir Turkija.

Vienas iš sėkmingiausių Lietuvos atstovų laimėjimų europinėje atrankoje buvo 2014 metais, kai UAB „App Camp“ projektas „Mobiliųjų aplikacijų laboratorija“ buvo paskelbtas Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nominacijos „Verslumo dvasios skatinimas“ nugalėtoju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *