Omletui reikės (2 indeliai):
- 3 kiaušinių,
- 0,25 ml pieno,
- 50 g kietojo sūrio,
- pusės svogūno,
- kelių lapelių šviežio baziliko,
- 1 geltonos cukinijos,
- 1 žalios cukinijos,
- druskos,
- pipirų.
Taip pat reikės:
- salotų lapų,
- kelių vyšninių pomidoriukų,
- 1 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus,
- druskos.
Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Į plakinį suberkite smulkiai kapotus bazilikus, pjaustytus svogūnus, tarkuotą sūrį, išmaišykite ir supilkite į indelius, kuriuose kepsite.
Bulvių skustuku išpjaukite keletą geltonos ir žalios cukinijų juostelių (cukiniją pjaukite išilgai). Jas susukite į tūteles ir glaustai sudėkite į indelius pripildytus omleto plakinio.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol omletas iškils ir gražiai apskrus. Jį patiekite karštą, su salotų lapais ir pomidorais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi, pagardintais druska.