Šiemet bus lengviau pastatyti automobilį prie Alytaus ligoninės

Alytaus miesto savivaldybės tarybai biudžete patvirtinus per 200 tūkst. eurų dviem automobilių aikštelėms įrengti, šiemet mieste atsiras papildomos beveik šimtas nemokamų statymo vietų – apie 40 miesto centre ir  49 Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės teritorijoje.

Su didele automobilių statymo vietų problema susiduria Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės lankytojai. Čia yra kelios aikštelės, tačiau į vieną jų automobiliai įvažiuoja tik su leidimais, kita skirta darbuotojų transportui, o esanti iš Vakaro gatvės pusės dažnai būna perpildyta. Joje neretai automobilius stato ir aplinkinių daugiabučių gyventojai.

Kaip pasiekti, kad aikštele naudotųsi tik ligoninės pacientai ir jų šeimos nariai, o ne daugiabučių namų gyventojai, kurie dažnai automobilius palieka stovėti ilgesniam laikotarpiui?

„Vienas iš būdų – įvesti automobilių numerių skanavimo sistemą ir mokestį taikyti tiems automobiliams, kurie aikštelėje stovi ilgiau nei keletą valandų”, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Stumbras. „Ligoninės teritorijoje esančiame 16-os arų sklype papildomai įrengus 49 vietų stovėjimo aikštelę, iš viso turėsime apie 200 bendro naudojimo vietų automobiliams. Jeigu šalimais esantys daugiabučiai praplės savo automobilių aikšteles, gali būti, kad papildomų priemonių ir neprireiks.”

Papildomos automobilių aikštelės prie ligoninės projektavimo darbai prasideda netrukus, o aikštelę įrengti planuojama iki šių metų rudens.

AMS Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *