VMVT bendradarbiaus su SAM tikrinant ligoninių maistą

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), reaguodama į sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos iniciatyvą, kartu su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ekspertais dalyvaus organizuojamoje akcijoje ir šalies ligoninėse vertins pacientams tiekiamo maisto kokybę bei padės teikiant rekomendacijas, kaip pagerinti ligonių maitinimą.

„Šios akcijos tikslas – ne bausti, o viešinti problemas bei patarti ir padėti gydymo įstaigoms jas spręsti. Viešumas yra vienas geriausių vaistų, todėl tikime, kad vien tai, jog pradedame tokią akciją, ir žinojimas, kad mobili ekspertų komanda gali bet kada užsukti į bet kurią ligoninę ir apsilankyti maisto ruošimo vietoje, jau duos teigiamų rezultatų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„VMVT specialistai yra pasirengę bendradarbiauti ir aktyviai įsitraukti į visas iniciatyvas, kurios leistų užtikrinti, kad ligonių maitinimo kokybė gerėtų, taptų patrauklesne tiek maistingumo, tiek ir estetine prasme. Maisto ruošimo sauga ir tvarka maisto ruošimo skyriuose – dažniausiai yra gera, tad visuomenė jau seniai tikisi ne vien saugaus maisto, tačiau ir sveikatai palankesnio, įvairesnio ir patraukliau patiekto, jų poreikius ir įpročius labiau atitinkančio maitinimo visose valstybinėse įstaigose, ar tai būtų mokykla, vaikų darželis, ar sveikatos priežiūros įstaiga“, – pabrėžė VMVT direktorius Darius Remeika.

Akcijos metu atsitiktine tvarka iš anksto nepranešusios apie numatomą vizitą mobilios ekspertų komandos aplankys kelias dešimtis šalies gydymo įstaigų. SAM kviečia ligoninių personalą, pacientus ir jų artimuosius būti pilietiškais ir pranešti apie pastebėtas negeroves ir ligoninių maisto trūkumus. Maisto nuotraukas kartu su trumpais aprašymais, kuriuose būtų nurodyta, kurioje ligoninėje ir kuriuo metu buvo pateiktas kadre užfiksuotas maistas, siųskite el. pašto adresu ligoninėsmaistas@sam.lt. Žmonių atsiųstos nuotraukos bei aprašymai bus skelbiami SAM „Facebook“ paskyroje.

VMVT informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *