Startuoja antroji akcija „Prisimink išleistuvių suknelę“

Sutinkant Naujuosius metus, neretai kažką pažadame sau: sportuoti, mesti rūkyti, būti geresniems, atsikratyti papildomų kilogramų. Tam, kad pažadai neliktų tik pažadais, vos prasidėjus naujiems metams jau antrus metus iš eilės startuoja Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro akcija „Prisimink išleistuvių suknelę…“, kurios pagrindinis tikslas – padėti moterims spręsti antsvorio problemas.

Mokyklos išleistuvių suknelė – bene pirmoji moters gyvenimo suknelė, kuri išlieka atmintyje. Daugelis moterų pripažįsta, kad šias sukneles saugo ir brangina. Akcijos tikslas nėra  įsisprausti į išleistuvių sukneles, tačiau ją prisiminus, kyla noras siekti asmeninių pokyčių, padedant specialistų komandai. O siekiant tikslo drauge, net neįmanomi dalykai tampa kur kas realesni.

Šiais metais akcijoje panoro dalyvauti per 30 moterų. Atsižvelgdami į pirmosios akcijos patirtis, siekdami gerų rezultatų ir pastebėję, kad jie lengviau pasiekiami mažoje grupėje, į antrą akciją sveikatos biuro specialistai kol kas pakvietė 8 moteris. Po poros mėnesių prie jų prisijungs dar grupelė moterų.

Sausio pabaigoje įvyko pirmasis dalyvių susitikimas, kurio metu moterys išsakė savo siekius, lūkesčius, pasidalijo nuogąstavimais. Padedant psichologei, buvo bandoma suprasti, kad, esant dideliam norui keistis, žodžio „negaliu“, „nepavyks“ ir „nemoku“ negali būti.

Pirmo susitikimo metu dalyvėms taip pat buvo išdalinti mitybos dienoraščiai, kurie padės dietologei vasario pradžioje geriau įvertinti mitybos įpročius ir žingsnius jų korekcijai.

 

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *