Kaip praeitais metais dirbo Alytaus miesto išrinktieji?

Ne dažnas šmėžavimas viešumoje, žiniasklaidos priemonėse ir ne aktyvus nuomonės dėstymas posėdžių metu, įsijungus žurnalistų kameroms bei mikrofonams, byloja apie didžius išrinktų vietos politikų darbus. Tikriausiai bene geriausiai juos atspindi veikla savivaldybės tarybos komitetų posėdžiuose. Jų suvestinės kai kuriems rinkėjams net galėtų atstoti „paruoštukę“ kitą kartą keliaujant prie balsadėžių. Būtent tokią 2017 metų suvestinę praeitame Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dy­je pateikė ta­ry­bos Eti­kos ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kė Lai­ma Vin­cė Kir­kliaus­kie­nė. Taigi, kaip praeitais metais dirbo Alytaus miesto išrinktieji?

Investicijų, ekonomikos ir biudžeto komiteto posėdžius praeitais metais pavyzdingiausiai lankė jo pirmininkas Darbo partijos atstovas Kęstutis Ąžuolas, praleidęs 2 posėdžius iš 34 vykusių. Rečiausiai juose apsilankė „Alytaus piliečių“ gretose esantys – Nerijus Jauneika ir Algirdas Gataveckas. Pastarasis praleido 17, N. Jauneika – 11 posėdžių.

Aplinkos ir plėtros komiteto posėdžius pavyzdingiausiai lankė taip pat pirmininkė „pilietininkė“ Gintarė Rimkutė-Merčaitienė, praleidusi 2 posėdžius iš 34 vykusių ir socialdemokratas Jurgis Krasnickas, nedalyvavęs 3-uose. Daugiausiai, po 13, šio komiteto posėdžių praleido „darbietė“ Danutė Remeikienė ir Liberalų sąjūdžiui priklausantis Arvydas Švirmickas.

Kultūros, švietimo ir sporto komiteto „pirmūnai“, aktyviausiai lankę jo posėdžius – pirmininkė liberalė Nijolė Makštutienė, jos kolega Saulius Janulevičius, socialdemokratė Laima Vincė Kirkliauskienė ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Povilas Labukas. Rečiausiai šio komiteto darbo kabineto duris varstė visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ narys Tomas Pačėsas, per visus metus sugebėjęs apsilankyti vos 3 iš 38 vykusių posėdžių bei „Alytaus piliečių“ gretose esantis Virginijus Jarušas, apsilankęs tik 13-oje.

Sveikatos apsaugos ir darbo komitetas pernai rinkosi 26 kartus. Daugiausiai jo posėdžių praleido pirmininkė „Alytaus piliečių“ narė Jurgita Eidukevičienė. Ji nedalyvavo 8-iuose komiteto narių susitikimuose. Aktyviausiai juos lankė vicemerė Valė Gibienė, praleidusi 3 komiteto posėdžius.

Geriausiu lankomumu gali pasigirti Kontrolės komitetas, kurio nariai pernai rinkosi 6 kartus. Nei vieno posėdžio nepraleido jo pirmininkas socialdemokratas J. Krasnickas, visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ atstovas Sigitas Leonavičius ir konservatorius Vytas Jazepčikas. Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovė N. Makštutienė ir jokiai tarybos frakcijai nepriklausantis Aurelijus Jaruševičius praleido po vieną šio komiteto posėdį.

Nors klausimų svarstyme, kuris vyksta komitetų posėdžių metu, kai kurie Alytaus miesto tarybos nariai pernai leido sau aktyviai nedalyvauti, tačiau balsuoti į tarybos posėdžius jie atkeliaudavo. Tokių praeitais metais vyko 13. Daugelis vietos politikų jų nepraleido nė vieno arba praleido vos kelis. Daugiausiai – keturis, jų praleido „pilietininkas“ V. Jarušas, per metus sugebėjęs apsilankyti ir vos trečdalyje Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžių.

2017-aisiais už darbą iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto tarybos nariams buvo atseikėta beveik 83 tūkst. eu­rų. Atlygis už darbą taryboje įstatymiškai nepriklauso merui Vytautui Grigaravičiui ir jo pavaduotojams Valei Gibienei bei Tautvydui Tamulevičiui, jo savo noru yra atsisakę T. Pačėsas ir S. Leonavičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *