Kietojo sūrio vafliai su keptu kiaušiniu ir orkaitėje keptais vyšniniais pomidorais

Vafliams reikės (maždaug 6 vnt.):

  • 3 kiaušinių,
  • 100 g sviesto,
  • stiklinės miltų,
  • 50 g kietojo sūrio,
  • žiupsnelio džiovintų bazilikų,
  • druskos.

 

Taip pat reikės (2 asmenims):

  • 2 kiaušinių,
  • 2 kekių vyšninių pomidorų,
  • kelių pievagrybių,
  • 100 g konservuotų pupelių,
  • 50 g sviesto,
  • 1 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus,
  • kelių šviežio baziliko lapelių,
  • kelių salotų lapų,
  • žiupsnelio sezamo sėklų,
  • druskos.

 

Vafliams kiaušinius išplakite kartu su lydytu sviestu, suberkite miltus, džiovintus bazilikus, pagardinkite druska ir išmaišykite, sudėkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Vaflius kepkite „belgiškų vaflių“ keptuvėje.

Kol kepate vaflius, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite į ją vyšninių pomidorų šakeles, apšlakstytas alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10-15 minučių, kol pomidorų plėvelės sutrūkinės.

Keptuvėje ištirpinkite 25 g sviesto. Jame pakepinkite supjaustytus ir druska pagardintus pievagrybius, sudėkite juos į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusius 25 g sviesto ir iškepkite kiaušinius: kaip mėgstate – iš vienos pusės arba abiejų.

Lėkštėje ant šilto vaflio dėkite kepintus pievagrybius, keptą kiaušinį, apibarstykite sezamo sėklomis ir šviežio baziliko lapeliais. Šalia sudėkite keptus pomidorus, konservuotas pupeles, salotų lapus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *