Patvirtintas 2018 metų Alytaus miesto biudžetas

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino 2018 metų biudžetą, kuriame – daugiau kaip 61 mln. eurų. Tiesa, su jo dalybomis sutiko ne visi – svarstyti ir tvirtinti jį atsisakė tarybos opozicijoje esantys socialdemokratai ir visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ nariai, prieš pat balsavimą jie pasišalino iš posėdžių salės.

„Mūsų frakcija, kaip ir jūs, esame išrinkti rinkėjų. Dirbome, kalbėjome su gyventojais, kūrėme, laiku pateikėme pasiūlymus, tačiau į juos neatsižvelgta, nebuvome net išklausyti. Tai žemas politinis lygis, politinės brandos stoka. Kur jūsų prieš rinkimus deklaruoti atvirumas, garbingumas ir sąžiningumas?“, – palikdamas posėdžių salę į valdančiuosius kreipėsi socialdemokratų frakcijos atstovas Nerijus Cesiulis.

Nepaisant to, likusiųjų salėje balsų pakako, kad šių metų biudžetas būtų patvirtintas. Anot jį pristačiusio savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko, 2018 metų biudžetas – „optimistinis ir gerai nuteikiantis“, mat jis, lyginant su ankstesnių metų biudžetu, maždaug 11 proc. didesnis.

Kaip ir kasmet daugiausiai jo lėšų – daugiau kaip 23,4 mln. eurų – numatyta skirti švietimo programai. Iš jų daugiau kaip 2 mln. eurų teks Muzikos mokyklos modernizavimui, Dzūkijos pagrindinės mokyklos vidaus patalpų ir lopšelio-darželio „Girinukas“ remontui, kitų miesto lopšelių-darželių sanitarinių mazgų atnaujinimui.

Beveik 10 mln. eurų iš biudžeto teks sveikatai ir socialinei apsaugai. Iš jų 800 tūkst. eurų numatyta skirti automobilių aikštelei šalia Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės įrengimui, magnetinio rezonanso tomografui, odontologijos kabinetų ir įrangos atnaujinimui švietimo įstaigose.

4,5 mln. eurų numatyta skirti kultūrai ir sportui, daugiau kaip 700 tūkst. eurų – verslo plėtrai, daugiau kaip 15,6 mln. eurų – miesto infrastruktūrai ir priežiūrai, virš 6,7 mln. eurų – savivaldybės reikmėms.

Šiemet planuojama įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus Ūdrijos, Merkinės, Naujojoje (ties Pramonės zona), Pramonės, Jurgiškių gatvėse, rekonstruoti dalį Sveikatingumo tako, išasfaltuoti Domantonių, Užuolankos, Vidzgirio ir Miško gatves. Daugiau kaip 700 tūkst. eurų numatyta Alytaus Kultūros ir Komunikacijos centro pastato rekonstrukcijai, virš 82 tūkst. eurų – Sinagogos rekonstrukcijai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *