Pagerbti ir apdovanoti Druskininkų kurortui labiausiai nusipelnę žmonės

Penktadienį Druskininkuose jau šešioliktąjį kartą padėkota labiausiai kurortui nusipelniusiems žmonėms bei prisimintos ryškiausios praėjusių metų iniciatyvos. Beveik 300  šventės „Druskininkai 2017“ svečių prisiminė svarbiausius praėjusių metų įvykius ir nuveiktus darbus. Svečius pasveikino LR Seimo narys Zenonas Streikus ir Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

R. Malinauskas džiaugėsi Druskininkų sėkme ir padėkojo visiems, kurie stengiasi dėl Druskininkų. Tradicinėje padėkos šventėje  meras R. Malinauskas įteikė daugiau kaip 10 apdovanojimų.

Apdovanojimas „Ratnyčėlė 2017“ už gamtinių dujų plėtrą Druskininkuose įteiktas LR Energetikos ministerijai. Druskininkų gamtinių dujų sektoriui praėję metai buvo išskirtiniai. Druskininkų savivaldybės vadovų ir specialistų intensyvios ilgametės pastangos bei glaudus bendradarbiavimas su LR Energetikos ministerija, kad Druskininkams būtų užtikrintas nenutrūkstamas gamtinių dujų tiekimas ir atsirastų galimybė rinktis pigiausią kainą siūlantį tiekėją,  davė rezultatus – 2017 metų spalio pabaigoje Druskininkuose pradėjo veikti suskystintų gamtinių dujų (SGD) stotelė, kuri yra Druskininkų energetinės nepriklausomybės pergalė. Prestižinį apdovanojimą iš mero rankų atsiėmė LR  Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Apdovanojimas „Ratnyčėlė 2017“  už fortepijono muzikos festivalio Druskininkuose organizavimą ir kultūros puoselėjimą įteiktas Rokui Zubovui. Kasmet M. K. Čiurlionio konkurso laureatų ir geriausių jaunųjų Lietuvos pianistų atliekama muzika M. K. Čiurlionio muziejaus sodelyje džiugina druskininkiečius ir kurorto svečius. Festivalis kaskart  siekia praplėsti fortepijono rečitalių ciklą naujais akcentais, kviesdamas pasirodyti ne tik Lietuvos, bet užsienio šalių  pianistus, improvizacinės muzikos atlikėjus, puoselėjančius ryšius su M. K. Čiurlionio kūryba. Apdovanojimą atsiėmė šio renginio organizatorius – viešosios įstaigos „Impetusmusicus“ ir M. K. Čiurlionio namų Vilniuje vadovas,  pianistas, ilgametis fortepijono dėstytojas, M. K. Čiurlionio provaikaitis Rokas Zubovas.

Prestižinis „Ratnyčėlės“ apdovanojimas už sėkmingą verslą ir Druskininkų vardo garsinimą įteiktas uždarajai akcinei bendrovei „Sidabrinė kamėja“. Praėjusio šimtmečio antroje pusėje Druskininkus garsino čia ilgus metus veikusi meno gaminių įmonė ir joje dirbę puikūs juvelyrikos meistrai. Šiandien juvelyrikos tradicijas kurorte puoselėja privačios įmonės, kurių auksarankiai juvelyrai sukuria pačius įvairiausius dirbinius pagal kiekvieno pirkėjo poreikius – didžiausia tokia įmonė yra UAB „Sidabrinė Kamėja“. Apdovanojimas įteiktas jos vadovas Elvyrui Cikanavičiui.

Už  maisto kultūros harmoniją Druskininkuose mineralinio vandens lašas įteiktas barui – restoranui „Elingas“. Už sėkmingą veiklą ir plėtrą nominacija įteiktas viešbučiui „Goda“. Jolantai ir Algiui Miliams nominacija įteikta už sėkmingą šeimos verslą. Už didelę širdį ir meilę vaikams nominacijos įteiktas Daivai  ir Žydrūnui Borodičams, Elizabetai ir Vaidui Baranauskams bei Danguolei ir Laimučiui Medvedevams. Bilso bendruomenei nominacija įteikta už aktyvią įvairiapusę edukacinę ir kultūrinę veiklą.

Jau daugiau kaip dešimtmetį Druskininkų bendruomenė puoselėja gražią tradiciją kasmet įvertinti ir pagerbti kultūros ir meno šviesuolius. 2017 metais  Druskininkų kultūros puoselėtojo premija skirta kompozitoriui ir atlikėjui Mikui Suraučiui. Per visą savo kūrybinį kelią Mikas Suraučius sukūrė per 300 dainų, kurių didžioji dalis žinomos visoje Lietuvoje ir įamžintos 8 muzikiniuose rinkiniuose bei albumuose.

Tradicija tapo padėkoti įmonėms, įtaigoms ir organizacijoms, kasmet Muzikinio fontano erdvės papuošiančioms išradingai papuoštomis eglutėmis ir unikaliomis kalėdinėmis kompozicijomis. Šiais metais suspindo net 43 originalios žaliaskarės, kurios varžėsi dėl gražiausios ir originaliausios kalėdinės eglutės titulo. Už labiausiai patikusią eglutę buvo galima balsuoti  socialiniuose tinkluose, taip pat eglutes vertino specialiai tam sudaryta komisija.

Socialiniuose tinkluose daugiausia balsų – 790 „PATINKA“ – surinko „Eglės“ sanatorijos kalėdinė kompozicija „Bučinių arka“. Apdovanojimas įteiktas „Eglės“ sanatorijos generaliniam direktoriui Artūrui Saldai.

Profesionalių menininkų  komisijos sprendimu šiais metais viena eglutė išrinkta nugalėtoja, ir dar viena įvertinta paguodos prizu.  Komisijos sprendimu 2017 metų nugalėtoja išrinkta Leipalingio miestelio bendruomenės eglutė, paguodos prizas atiteko Giedriaus Bociso juvelyrikos studijai.

Siekiant paskatinti bendruomenę ir toliau puoselėti šalia namų esančias erdves, Druskininkų savivaldybės administracija praėjusių metų vasarą paskelbė konkursą „Mano žalias kiemas“. Konkurso komisija aplankė vietos bendruomenės pasiūlytas sodybas ir daugiabučių kiemus mieste ir Viečiūnų bei Leipalingio seniūnijose, ir išrinko iš jų pačius gražiausius.

Komisija vertino kiemų originalumą, aplinkos ekologiškumą, racionalų teritorijos naudojimą, želdinių priežiūrą, augalijos įvairovę, jų kompozicijų dekoratyvumą ir estetinę vertę, gyvosios gamtos objektų ir mažosios architektūros elementų įrengimą.

Visiems konkurso dalyviams Druskininkų savivaldybė jau padovanojo išskirtinį prizą – pažintinę išvyką į Pakruojo dvarą. Konkurso nugalėtojams meras R. Malinauskas įteikė specialiai šiam konkursui sukurtus ir druskininkiečio kalvio Juozo Kavaliausko nukaldintus prizus.

Konkurso „Mano žalias kiemas“ nugalėtojai individualių gyvenamųjų namų kiemų kategorijoje: Druskininkų mieste  – Nijolė Viščinienė, Leipalingio seniūnijoje – Juozas Paliutis, Viečiūnų seniūnijoje – Albertas  Kišonas. Apdovanoti ir daugiabučių namų atstovai, kurie rūpinasi kiemo aplinkos puoselėjimu: Irena Lubienė, Aleksandra Petravičienė ir Aldona Mikelionienė, Gintaras Šikšnys.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *