Lukrecija ir Vakaris: „Bent jau kol kas dainuosime kartu“

„Jaučiu, kad daugiau kalbės Vakaris, nes jis visada kalbesnis“, – šypsodamasi pokalbį pradeda Lukrecija. „Lukrecija, tikrai ne, bet tegul bus, jei taip sakai“, – džentelmeniškai nusileidžia Vakaris. Kiek pabendravus nekyla klausimų, kodėl šis duetas buvo toks mylimas muzikiniame televizijos projekte „X Faktorius“ – abu jaunuoliai spinduliuoja atvirumu ir nuoširdumu.

Prieš dvi savaites „X Faktorių“ palikę Lukrecija Kliučinskaitė ir Vakaris Žiūkas sako nesitikėję nukeliauti taip toli, jau nuriję karčią pralaimėjimo piliulę ir dabar gyvenantys labai įdomų gyvenimą – kasdien sulaukia daugybės gerbėjų laiškų, kvietimų tapti draugais socialiniuose tinkluose, gatvėje juos dažnai atpažįsta praeiviai, o pasirodymai ir koncertai seka vienas po kito.

Be to, Vakaris stipriai kibęs į mokslus, mat per pusmetį, kol vyko projekto atrankos ir filmavimai, labai atsiliko nuo bendraklasių, dažniau susitinka su draugais, kuriems vis pritrūkdavo laiko.

„Teko praleisti nemažai pamokų, bet per daug neatsilikau, vis pasimokydavau. Mano pažymių vidurkis dabar yra geresnis nei praeitais metais, – pasakoja Lukrecija. – Be to, mūsų mokytojai labai geri – kol dalyvavome projekte, labai palaikė ir nuolaidžiau į viską žiūrėjo“ (Lukrecija mokosi Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos II-oje, Vakaris – III-oje klasėje, aut.).

Anot pašnekovų, nors kelionės į Vilnių, repeticijos, darbas įrašų studijoje, filmavimai pareikalavo nemažai laiko ir pastangų, tačiau pavyko susirasti naujų draugų, o įgyta patirtis ir žinios pasitarnaus ateityje. Visada save įsivaizdavusi kremtant ekonomikos mokslus, Lukrecija tikina vis dažniau susimąstanti apie studijas, susijusias su muzika. „Nežinau kiek profesionaliai, bet dainavimą labai norėčiau tęsti“, – sako mergina.

Jai antrina ir Vakaris: „Ateityje save matau dirbant inžinieriaus darbą, pasirinkau mokytis šiai specialybei būtinus dalykus, tačiau gyvenimo neįsivaizduoju ir be muzikos: jei ne scenoje, tai kažkur šalia, patiktų būti garso režisieriumi ar kompozitoriumi, norėčiau ir atitinkamus mokslus pabaigti“.

Paklausti, ar duetas neiširs keliui „X Faktoriuje“ pasibaigus, jaunuoliai susižvalgo, gūžteli pečiais, tačiau patikina bent jau kol kas dainuosiantys kartu. „Jei nesusipyksime. Dažnai nesutampa mūsų nuomonės ir pasirenkant dainas, ir dėl repeticijų laiko, bet aš geras – nusileidžiu Lukrecijai“, – šypsosi Vakaris. „Na jau nesakyk, tu tikrai nenusileidi man, dažniausiai susitariame tai, kad arba tinka abiem, arba – nei vienam“, – juokdamasi priduria Lukrecija.

Pora scenoje jie tapo prieš maždaug metus, kuomet susipažino organizuodami bendrą renginį gimnazijoje ir netrukus kartu sudalyvavo radijo stoties „FM 99“ rengtame dainų konkurse „Auksinis mikrofonas“. Nors duetas jame užėmė trečiąją vietą, vedėjai juos slapta užregistravo į muzikinio televizijos projekto „X Faktorius“ atranką.

Asmeninio archyvo ir Vido Černiausko nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *