Kapotos tešlos netikra pica su įvairiaspalviais pomidorais ir mocarela

Picos pagrindui reikės:

  • 200 g kambario temperatūros sviesto,
  • 200 g riebios grietinės,
  • 200 g miltų (gali prireikti daugiau),
  • druskos.

 

Taip pat reikės:

  • įvairiaspalvių pomidorų,
  • juodųjų alyvuogių be kauliukų,
  • pusės sunokusio avokado,
  • keleto svogūnų laiškų,
  • kelių šakelių čiobrelių,
  • 2 valg. š. tyro alyvuogių aliejaus,
  • 1 mocarelos,
  • druskos ir pipirų.

 

Ant stalo arba lenteles suberkite miltus, švelniai kapodami bei peiliu maišydami pjaustykite sviestą iki smulkių gabalėlių – turi gautis trupininė tešla. Joje padarykite duobutę ir sudėkite grietinę, įberkite žiupsnelį druskos. Minkykite tešlą vis pabarstydami miltais (jeigu reikia) tol, kol ji taps vientisa ir nelips prie rankų. Išminkytą tešlą padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Išėmę kočiokite ją ko gausite norimos formos ir storio pagrindą. Ant jo dėkite pjaustytus pomidorus, nepjaustytus svogūnų laiškus, rankomis plėšytos mocarelos gabaliukus, alyvuoges, šaukštu išskobto avokado gabaliukus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir papuoškite čiobrelio šakelėmis.

Visą šį grožį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol pagrindo kraštai gražiai apskrus, pomidorų žievelės sutrūkinės, o mocarela išsilydys. Avokadas bus dūmo skonio.

Patiekite karštą, apšlakstytą alyvuogių aliejumi.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *