Sausio 13-ajai atminti – žygis po Marcinkonių pušynus

Sausio 13 d. šeštadienį, nuo 10 val. organizuojamas žygis skirtas partizanams ir laisvės kovotojams atminti. Juozo Vitkaus-Kazimieraičio šeima ir artimieji rengia tradicinį pagarbos ir padėkos žygį į Kazimieraičio žiemos vadavietę prie Skroblaus upelio, netoli Rudnelės kaimo.

Kelionės trukmė – 6 valandos. Maršrutas – Marcinkonių pušynai, kuriuos išvaikštinėjo ir Kazimieraitis su bendražygiais. Žygio dalyviai neskubėdami nukeliaus apie 18 kilometrų. Tai tikrai įveikiamas atstumas kiekvienam. Svarbiausia – patogi avalynė, lengvi ir šilti rūbai. Rekomenduojama įsidėti termosą su šilta arbata, užkandžių.

Planuojama du kilometrus nuo Rudnelės kaimo iki pat vadavietės eiti partizanišku būdu – koja kojon. Tokią techniką partizanai taikė, kad priešas nesusektų, kiek asmenų praėjo. Tai ypatinga patirtis, kurią išgyvens žygio dalyviai.

Prie Kazimieraičio žiemos vadavietės numatyta malda, bus uždegtos atminimo žvakelės. Visus žygio dalyvius kviečiame pasipuoši trispalvėmis ar kita lietuviška tautine simbolika.

 PROGRAMA
10.00 – Šv. Mišios, kurias aukoja kun. Gintaras Vitkus SJ
11.00 – žygio atidarymas Marcinkonių klebonijoje (įvadas, istorinis kontekstas, dalyvių susipažinimas, dainos)
12.00 – lengvi pietūs prieš kelionę, arbata
12.30 – himnas, nuotrauka ir žygio startas. Žygio vedliai: Onutė Grigaitė, kun. Gintaras Vitkus SJ, dr. Darius Juodis, istorikas Tomas Kašėta
19.00 – vakarienė Marcinkonių klebonijoje, žygio aptarimas, refleksijos, dainos.

Jeigu planuojate dalyvauti, nuoširdžiai prašome užsiregistruoti:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsS8sbnrmUHDm4LLv8NBFGIRMRKL1GtkiQo-hLeHjOuxiqVg/viewform?c=0&w=1

Varėnos rajono savivaldybės administracijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *