Lazdijų rajono saviveiklininkms įteikti moliniai ąsočiai

Vakar, Trijų karalių šventės dieną, Lazdijų rajone tradiciškai pagerbiami šio krašto saviveiklininkai. Šeštadienio vakarą Lazdijų kultūros centro iniciatyva buvo paskelbtos Trijų karalių nominacijos ir įteikti apdovanojimai – moliniai ąsočiai. Šiemet jie buvo skirti didžiausią pažangą padariusiems meno mėgėjų kolektyvams, jų nariams bei kultūros savanoriams.

Gausiai Seirijų kultūros namuose susirinkusius saviveiklininkus bei kultūros darbuotojus pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Jis džiaugėsi glaudžiu rajono kultūros puoselėtojų – kultūros darbuotojų, saviveiklininkų bei rajono valdžios – bendradarbiavimu, visų kartu nuveiktais darbais bei pasiektais rezultatais, linkėjo visiems sveikatos, kūrybinio polėkio bei dėkojo už  Lazdijų rajono vardo garsinimą įvairiuose regiono, šalies bei tarptautiniuose renginiuose. Linkėdamas, kad kultūrinis gyvenimas visada būtų saldus, meras dovanojo visiems susirinkusiems įspūdingą šventinį tortą.

Taip pat iš mero rankų iškeliavo ir trys ąsočiai Trijų karalių nominacijų laureatams. Už progresą meninėje plotmėje, augimą kultūrinėje sferoje bei kultūrinės veiklos galimybių plėtrą meras apdovanojo Kapčiamiesčio laisvalaikio salės kapelą „Kapčius“ (vad. Lina Valentienė), Lazdijų kultūros centro meninės raiškos studiją „Macinga“ (vad. Ingrida Malinauskienė) bei Seirijų kultūros namų teatrą „Evoliucija“ (vad. Lena Švetkauskienė).

Rudaminos tradicinių amatų centre pagaminti ąsočiais buvo įteikti ir Sigitui Barkauskui – už aktyvų ir pasiaukojantį dalyvavimą kapelos „Svaja“ veikloje; Boleslovui Vyšniauskui – už nuoširdžią ir aktyvią kultūrinę veiklą Veisiejų kultūros namuose bei pagalbą scenai, žmogui ir kultūrai; Krikštonių laisvalaikio salės ansamblio „Krykštė“ atlikėjai ir kultūrinės veiklos savanorei Vidai Stanevičienei – už nuoširdžią ir aktyvią veiklą, puoselėjant Krikštonių krašto kultūrą; kapelos „Savi“, teatro „Evoliucija“ dalyviui Tautvydui Turčinavičiui – už nuoširdžią ir aktyvią veiklą, puoselėjant Seirijų krašto kultūrą; Lazdijų kultūros centro kultūrinių programų savanorei Ligitai Raškauskaitei – už nuoširdžią ir aktyvią veiklą, puoselėjant Lazdijų krašto kultūrą; Barčių laisvalaikio salės folkloro ansamblio „Liktorėlis“ dainininkei Vandutei Onai Lisauskienei – už aktyvią veiklą, etninės kultūros puoselėjimą ir meilę liaudies dainoms.

Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta dėkojo taip gausiai susirinkusiems saviveiklininkams, kurių rajone šiuo metu yra per 600,  kultūros darbuotojams bei savivaldybės vadovams, linkėjo visiems gražios bendrystės puoselėjant kultūrą Lazdijų krašte.

Trijų karalių nominacijų laureatams bei visiems renginio dalyviams muzikinius kūrinius dovanojo Lazdijų kultūros centro darbuotojai ir saviveiklininkai bei garsūs Lietuvos populiariosios muzikos atlikėjai Violeta ir Vilius Tarasovai.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *