Kodėl vieni bučiuoja ir važiuoja, o kiti – per purvynus klampoja? (II dalis)

Kokius skirtumus matote šiose nuotraukose? Tik nesakykite, kad jokių, nes jie Alytaus miesto savivaldybei kainavo 1295,5 euro.

Būtent tiek ji sumokėjo bendrovei „Parama“, kuri praeitų metų pabaigoje remontavo kelią šalia lopšelio-darželio „Girinukas“. Portalo dzukijosveidas.lt žiniomis, darbus tikrino ir priėmė Miesto ūkio skyriaus vyriausias specialistas Arvydas Kavaliauskas.

Už beveik 1300 eurų siekiančią sumą buvo atvežta ir paskleista 35 m3 žvyro bei skaldos mišinio, kelias lygintas greideriu. Nuotraukų montaže – jis prieš remontą ir po jo.

Anot Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, šių remonto darbų kaina apskaičiuota pagal viešojo pirkimo konkurso būdu nupirktus įkainius, tiksli jų suma paaiškėjo, kai darbai buvo baigti ir pateikti jų atlikimo aktai. Buvo nuolat tikrinama, kaip jie vykdomi.

„Šiuo metu kelio, esančio šalia lopšelio-darželio „Girinukas“, būklė yra patenkinama. Jis, kaip ir kitos žvyruotos miesto gatvės, bus periodiškai lyginamas greideriu“, – sakė P. Raškauskienė.

Portalas dzukijosveidas.lt apie tragišką šio kelio būklę rašė dar praeitų metų gruodžio mėnesio pradžioje. Tąkart „Girinuką“ lankančių vaikų tėvai piktinosi, kad yra priversti kasdien bristi per purvyną, o Miesto ūkio skyriaus vyriausias specialistas A. Kavaliauskas tikino, kad kelio būklė netrukus turėtų pagerėti – savivaldybė yra sulaukusi prašymo išpilti jį žvyru, darbai bus vykdomi eilės tvarka.

„Šioje gatvėje nėra galimybės nuvesti lietaus vandens. Jis renkasi pačioje gatvėje, atskiedžia viršutinį sluoksnį, kurį mašinų ratai išstumdo – taip formuojasi duobės bei purvas. Lietaus vandens šioje gatvėje negalime kanalizuoti, nes žvyras užkimštų trasą.

Norint sutvarkyti ją, reikėtų pakloti asfalto dangą ir lietaus vandens surinkimo trasą, o tam būtinas savivaldybės tarybos sprendimas rengti ir finansuoti atitinkamą projektą“, – tąkart kalbėjo A. Kavaliauskas ir siūlė nuolatiniu purvynu besipiktinantiems tėvams savo atžalas į „Girinuką“ atvežti kitoje pusėje esančiu asfaltuotu keliu, mat šis ir taip nepriklauso darželio teritorijai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *