Merai siekia paspartinti kelio Alytus–Kaunas rekonstrukciją

Praeitą savaitę penkių savivaldybių – Alytaus miesto, rajono, Prienų rajono, Birštono ir Kauno rajono – merai pasirašė kreipimąsi Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui ir susisiekimo ministrui, kad kelio Nr. 130 Kaunas – Prienai – Alytus rekonstrukcijos darbai būtų įtraukti į valstybei svarbių projektų sąrašą. Tuo siekiama, kad greičiau būtų skirtas finansavimas šio kelio rekonstrukcijos darbams.

„Kelias į Kauną labai svarbus ir Alytaus gyventojams, ir verslui. Kaip ir visoje Europoje, dalis žmonių pasirenka gyventi mažesniame mieste, o dirbti – didesniame dėl aukštesnio atlyginimo ar galimybių susirasti įdomesnį darbą. Gyventi mažesniame mieste patogiau šeimai, ypač auginančiai mažus vaikus. Kasdien dirbti į Kauną važiuoja nemažai alytiškių, ir atvirkščiai – dalis specialistų bei įmonių vadovų atvyksta iš Kauno, tad sutvarkius šią kelio atkarpą tikslą pasiekti būtų patogiau ir saugiau, – teigė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Prieš Naujuosius metus pasirašyta sutartis su „Lietuvos geležinkeliais“  taip pat leis pabaigti Naujosios gatvės rekonstrukciją iki miesto ribos. Tokiu būdu būtų užtikrintas maksimaliai geras alytiškių susisiekimas su Kaunu ir centrine Lietuva“.

Per Alytaus miesto teritoriją eina keletas mūsų krašto kelių, o kelias Alytus–Prienai–Kaunas yra vienas labiausiai apkrautų kelių, užtikrinantis susisiekimą tarp centrinės ir pietinės Lietuvos. Eismo intensyvumas šiame kelyje vis didėja, o kelio dangos būklė ir eismo sąlygos prastėja. Nors beveik visoje Kaunas–Prienai atkarpoje greitis ribojimas iki 70 km per valandą, tačiau dėl spūsčių transportas juda gerokai lėčiau. Taip pat per dvejus metus šiame kelyje užregistruoti 168 eismo įvykiai.

2015–2016 metais dalis šio kelio ruožų buvo atnaujinti, paklojant asfaltbetono  dangos sluoksnį. Tačiau 2017 metais darbai sustojo, todėl kreipimusi prašoma šį kelią įtraukti į valstybei svarbių projektų sąrašą ir skirti finansavimą kelio rekonstrukciniams darbams. Tikimasi, kad Lietuvos Respublikos  Ministras Pirmininkas ir Susisiekimo ministerija atkreips dėmesį į šio kelio rekonstrukciją ir ateityje pasiekti Kauną ir centrinę Lietuvos dalį taps žymiai patogiau.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *