Varėnos sporto centras tapo nominacijos „Metų iniciatyva“ laureatu

Varėnos sporto centras gavo išskirtinę kalėdinę dovaną. Jis tapo Lietuvos plaukimo federacijos organizuoto konkurso „Metų iniciatyvos“ nominacijos laureatu kaip naujas plaukimo centras, kuriame aktyviai vyksta įvairios veiklos. Jame jau suorganizuotos dvejos respublikinės varžybos – šeimų plaukimo turnyras „Dano Rapšio taurė“ ir vaikų plaukimo pirmenybės „Varėnos žuvelė 2017“, kuriose dalyvavo apie 270 jaunųjų sportininkų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus ir Varėnos.

Džiugu, kad vos šių metų pradžioje duris atvėrusiame Varėnos sporto centro baseine įgyvendinamos gražios iniciatyvos neliko nepastebėtos ir už šią veiklą sporto centrui skirtas svarus įvertinimas.

Iškilmingoje Lietuvos plaukimo federacijos apdovanojimų šventėje Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre, kurioje dalyvavo visas Lietuvos plaukimo elitas, buvo pagerbti geriausi 2017 m. vandens sporto atstovai ir treneriai. Renginio metu septynių nominacijų laureatais tapo geriausi iš geriausiųjų Lietuvos plaukimo sporto atstovų. Jiems įteikto simboliniai prizai – stiklo statulėlės.

Renginio dalyvius pasveikinęs Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis pažymėjo, jog už šių metų pasiekimus bei veiklos rezultatus apdovanojami tik septynių nominacijų laureatai, tačiau iš tiesų reikia pasidžiaugti daug didesniu skaičiumi laimėjimų ir pasiekimų.

„Šiandien apžvelgsime veiklą ir pagerbsime tuos, kurie šiais metais buvo geriausi iš geriausių. Šie apdovanojimai – tik simbolinė išraiška, tai, ką mes esame pasiekę šiandien. Tačiau sporte kiekvieną kartą reikia viską įrodinėti iš naujo, tad linkiu visiems nuo Naujųjų metų savo veiklas pradėti ir geriausių rezultatų siekti taip pat iš naujo“, – kalbėjo E. Vaitkaitis.

Varėnos sporto centras nominacijoje „Metų iniciatyva“ laureatu tapo nukonkuravęs dar penkis, tikrai rimtus nominantus: atkurtą trenerių tarybą, tarptautines varžybas „Dzūkijos taurė“, Anykščių sprinto festivalį, varžybos „International Children’s Games 2017“ ir projektą „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje 2017“.

Apdovanojimą renginyje dalyvavusiems Varėnos sporto centro direktoriui Ruslanui Oleinik ir sportinės veiklos projektų vadovui Rolandui Markinui įteikusi ir su laimėjimu pasveikinusi Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentė Ilona Judita Zuozienė pasidžiaugė, jog Varėnos sporto centras „Metų iniciatyvos“ nominaciją laimėjo susumavus konkurso komisijos ir internetinio balsavimo rezultatus.

„Nuoširdžiai sveikinu ir džiaugiuosi. Jei mes sportininkus dažnai apdovanojame už pasiekimus, tai iniciatyvos dažnai lieka neįvertintos. Puiku, kad šiais metais įvertintos ir geriausios iniciatyvos. Linkiu visoms gražioms iniciatyvoms skleistis ir Lietuvos plaukimo federacijoje bei plaukimo bendruomenėje klestėti, tuomet pasiekimai bus dar svaresni, nei mes šiandien juos turime“, – sakė I. J. Zuozienė.

Renginio metu buvo pažymėta, jog tik šių metų pradžioje duris atvėręs plaukimo centras Varėnoje netruko tapti ne tik vietos bendruomenės, bet ir aplinkinių regionų bendruomenių gausiai lankomu traukos centru, per trumpą laiką jau spėjusiu suorganizuoti net dvejas respublikines plaukimo varžybas ir labai prisidėjo prie plaukimo populiarinimo Pietų Lietuvoje.

Varėnos sporto centro direktorius Ruslanas Oleinik, atsiimdamas apdovanojimą, kalbėjo: „Šis apdovanojimas mums yra labai svarbus, nes mes esame naujokai, tik šiais metais įsilieję į didelę plaukimo šeimą. Už gražius rezultatus noriu padėkoti visam kolektyvui, kuris dirbo tikrai iniciatyviai, taip pat partneriams, kurių dėka Varėnos baseine vyko ir vyksta daug gražių veiklų“.

Už pagalbą, kurios labai reikėjo pirmaisiais baseino veiklos metais, jis padėkojo Lietuvos plaukimo federacijai, o už sutikimą būti Varėnos baseine vykusių respublikinių šeimų plaukimo varžybų „veidu“ – plaukimo „žvaigždei“ Danui Rapšiui.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentui Emiliui Vaitkaičiui ir plaukikui Danui Rapšiui buvo įteiktos Varėnos rajono savivaldybės padėkos ir suvenyrai.

Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas pažymėjo: „Šis svarus įvertinimas tik patvirtina, kad mes esame teisingame kelyje populiarinant plaukimo sporto šaką Varėnoje ir ne tik. Atsidarius baseinui, pirma mintis buvo pradėti kurti plaukimo tradicijas Varėnoje, na, o kokiu būdu tai padaryti – buvo iššūkis.

Juk Lietuvoje tikrai nemažai baseinų, vykdančių savo veiklas, tad mums reikėjo kažko išskirtinio, stipraus, įdomaus. Kilo įdėja suorganizuoti šeimų plaukimo estafečių varžybas varėniškiams po garsaus plaukiko vėliava. Bendraujant su Lietuvos plaukimo federacijos generaliniu sekretoriumi Tomu Pakščiu, kilo dar įdomesnė įdėja – suorganizuoti žymaus plaukiko Dano Rapšio respublikinio lygmens šeimų plaukimo varžybas. Mūsų iniciatyva pasitvirtino – Varėnoje įvykę pirmosios šeimų plaukimo estafečių varžybos „Dano Rapšio taurė 2017“ jau tapo garsiomis Lietuvoje ir planuojamos vykdyti kasmet.

Nemažai idėjų ir planų jau turime ir ateinantiems metams – plaukimą ir jo tradicijas Varėnoje tikrai stengsimės populiarinti, tad meilę plaukimo sporto šakai varėniškiams tikrai įdiegsime. Džiaugiamės, kad turime tikrai iniciatyvų ir išmanantį plaukimo subtilybes trenerį Gytį Kašėtą“.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pažymi: „Smagu, kad prieš dvylika mėnesių duris atvėręs ir traukos centru įvairaus amžiaus vandens pramogų mėgėjams spėjęs tapti Varėnos baseinas jau yra įvertintas už puikią veiklą. Šis įvertinimas yra puiki dovana ir Varėnai. Nuoširdžiai sveikinu Varėnos sporto centro kolektyvą su svariu įvertinimu, džiaugiuosi jų gražiomis iniciatyvomis bei vykdomais projektais, kurie garsina Varėnos vardą Lietuvoje.

Už nuoširdų bendradarbiavimą populiarinant plaukimo sportą Varėnos krašte dėkoju Lietuvos plaukimo federacijai, o už nuoširdų bendradarbiavimą organizuojant respublikines šeimų plaukimo varžybas „Dano Rapšio taurė“ bei plaukimo sporto populiarinimą Varėnos krašte dėkoju plaukimo „žvaigždei“ Danui Rapšiui“.

Neabejotinai galima didžiuotis, kad plaukimo sporte naujokas Varėnos sporto centras ir jo veikla nominuota reikšmingu įvertinimu kartu su plaukimo sporto garsenybėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *