Atnaujinti Alytaus švietimo įstaigų sveikatos kabinetai

Suremontuoti  ir aprūpinti naujomis priemonėmis 4 mokyklų ir 13 ikimokyklinių ugdymo įstaigų sveikatos kabinetai. Alytaus Dzūkijos ir Dainavos pagrindinėse, Senamiesčio ir „Sakalėlio“ pradinėse mokyklose ir mokykloje-darželyje „Drevinukas“, lopšeliuose-darželiuose „Pušynėlis“, „Pasaka“, „Saulutė“, „Nykštukas“, „Obelėlė“, „Šaltinėlis“, „Vyturėlis“, „Linelis“, „Du gaideliai“, „Volungėlė“, „Girinukas“ tai atlikta projektinėmis lėšomis.

Alytaus miesto savivaldybės administracija kartu su Alytaus miesto visuomenės sveikatos biuru įgyvendino Sveikatos kabinetų modernizavimo mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose projektą pagal  2009–2014 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programą Nr. LT11 „Visuomenes sveikatai skirtos iniciatyvos“.

Projekto tikslas – plėtoti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę su didesne teikiamų paslaugų įvairove. Šiam projektui buvo skirtas Lietuvos Respublikos ir Norvegijos Karalystės finansinio mechanizavimo finansavimas.

Projekto metu 31 kabinetas buvo aprūpintas reikalingais baldais, informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis, priemonėmis visuomenės sveikatos rizikos veiksniams bei ugdymo įstaigų aplinkai įvertinti, sveikos gyvensenos įgūdžių ugdymo ir metodinėmis priemonėmis. 17 mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų visuomenės sveikatos kabinetų džiaugiasi naujai suremontuotais kabinetais ir nauja įranga, o 14 kabinetų – naujomis priemonėmis.

Projektu sudarytos sąlygos moderniai ir inovatyviai perteikti sveikos gyvensenos žinias, organizuoti sveikatinimo renginius, darbuotojų mokymus, organizuoti ir rengti įvairius projektus, akcijas ugdymo įstaigų mokiniams ir bendruomenės nariams.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerijoje vyko  Norvegijos finansinio mechanizmo programos baigiamasis renginys „Visuomenės sveikatai skirtos iniciatyvos: įkvepiantis bendradarbiavimas vaikų ir jaunimo sveikatos gerinimui ir sveikatos netolygumų mažinimui“.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *