Vietoje atsarginio rato vežė kontrabandinius rūkalus

Kapčiamiesčio pasieniečiai Lazdijų rajone sulaikė vietinio gyventojo vairuotą automobilį „Audi A3“. Juo buvo gabenama daugiau kaip tūkstantis pakelių baltarusiškų cigarečių. Šis vyras pernai jau buvo teisiamas dėl kontrabandos.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono Subačių kaimo ribose sustabdė miško keliuku važiavusį automobilį „Audi A3“. Ši vieta yra maždaug už 4 kilometrų nuo sienos su Baltarusija.

Automobilį vairavo 51-erių Lazdijų rajono gyventojas. Patikrinę mašiną Kapčiamiesčio pasieniečiai jos bagažinėje, atsarginio rato vietoje, aptiko 1050 pakelių cigarečių „Minsk City“, “NZ Gold“ ir „Queen Menthol“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Lazdijų rajono gyventojui pradėta administracinės bylos teisena. Vyrui teismas gali skirti baudą nuo 4000 iki 6000 eurų ir konfiskuoti automobilį „Audi A3“. Po apklausos Lazdijų rajono gyventoją pasieniečiai paleido.

Pasieniečiams jis žinomas, nes 2015 m. spalį VSAT pareigūnams irgi buvo įkliuvęs dėl cigarečių kontrabandos. Tada buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 2016 m. liepą baudžiamuoju įsakymu teismas jam skyrė 7532 eurų baudą.

Automobilis ir cigaretės saugomi Kapčiamiesčio užkardoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *