Alytaus profesinio rengimo centre – „Kitokios pamokos“ su elektroninės muzikos grupe

„Kitokie koncertai. Kitokios pamokos“ po daugiau kaip dešimtmečio sugrįžo į Alytaus profesinio rengimo centrą. Antradienio popietę įstaigos bendruomenė klausėsi elektroninės muzikos grupės iš Rusijos – „Ivatu“ koncerto, kurį laimėjo po balsavimo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Viliuosi, kad dalis čia esančių žmonių po renginio salę paliks supratę, kas yra elektroninė muzika, kaip ji skamba, kas yra „gyvas“ garsas, kuo jis skiriasi nuo to, kurį girdime per televiziją, koncertų salėje ar klube. Juk gera, kokybiška muzika gali skambėti ir mokykloje, pertraukų metu“, – mintimis dalijosi ilgametės iniciatyvos „Kitokie koncertai. Kitokios pamokos“ pradininkas ir puoselėtojas Darius Babijonas.

„Kitokie koncertai. Kitokios pamokos“ – nuo 2000-ųjų metų Alytuje, rajone ir Dzūkijos regione vykdoma neformalaus ugdymo iniciatyva, kurios metu Lietuvos ir užsienio nekomercinės muzikos atlikėjai įsijungia į mokymo procesą, taip jaunimą patraukdami domėtis „gyva“ muzika.

„Per daugelį metų Alytus yra tapęs nekomercinės muzikos kultūros stotele: tarp Rygos ir Varšuvos, tarp Kaliningrado ir Minsko… Neretai kitų šalių muzikantai viduryje savaitės atvyksta pakoncertuoti į Alytų vietoje to, kad turėtų laisvadienį, pavyzdžiui, Latvijos ar Lenkijos sostinėse, – portalui dzukijosveidas.lt sakė D. Babijonas. –

Džiugu, kad tai įmanoma padaryti be jokio biudžeto, tiesiog bendru visų noru ir sutarimu. Pakanka dešimtį sekundžių trunkančių plojimų ir mūsų svetingumo, šilto priėmimo. Atlikėjai žino, kad Alytuje neuždirbs pinigų, bet gaus tą gerą vidinį jausmą, todėl noriai čia atvyksta“.

Panašu, kad organizatoriams griauti stereotipus sekasi – „Kitokie koncertai. Kitokios pamokos“ vyksta ne tik švietimo įstaigose, bet ir, pavyzdžiui, bažnyčiose. Muzikos grupės visada yra laukiamos ir ne kartą koncertavo Varėnos rajone, Panaros kaime esančiose Pilnų namų bendruomenės koplytėlėje ir vasaros estradoje. „Kur tik muzikantams netekę groti, nekoncertuota tik ligoninėje ir senelių namuose, aplankyti ir vaikų globos namai, ir net kalėjimas“, – pasakojo D. Babijonas.

Tiesa, anot jo, surengti roko koncertą bažnyčioje nėra labai paprasta, viską reikia derinti su kunigais, vyskupais, tačiau visus šiuos organizacinius „sunkumus“ atperka tikinčiųjų padėkos, pačių paruoštos saldžios dovanos ir kvietimai sugrįžti dar kartą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *