Lazdijuose vyko fotografų pleneras “Stubukės”

Apniukusį lapkričio 25 dienos  rytą Lazdijuose rinkosi fotografai į fotografinį – pažintinį plenerą. Suvažiavo dalyviai iš Vilniaus fotografų klubo “Fotokablys” ir Alytaus fotografų klubo nariai. Prie Lazdijų viešosios bibliotekos juos pasitiko Lazdijų fotografai ir bibliotekos vedėjos pavaduotoja
Asta Mickevičienė.
Trumpai aptarę plenero scenarijų jaukioje Lazdijų bibliotekoje prie puodelio kavos,fotografai išskubėjo į darganotą,ruke skendintį,neatrastą,daugeliui nepažintą miestą…su miesto fotografu Aldu Liaukumi priešakyje.
Laikas bėga nenumaldomai greitai, todėl plenero dalyviai puolė inirtingai fotografuoti,pabirę Lazdijų gatvėse,stebindami “viecinius” praeivius ir lekiančius atomobilių vairuotojus.
Nors,kur čia ir bepaskubėsi, – ir kairėje ir dešinėje stūksantys seni miestelio pastatai tiesiog neleidžia fotografams abejingai praeiti…
Befotografuodami Lazdijų “stubukes” ir senus raudonų plytų pastatus,fotografai aplankė Evangelikų liuteronų senąsias kapines,klaidžiojo Lazdijų parko takais.Plenero dalyviams buvo suteikta išskirtinė galimybė pabuvoti Lazdijų sentikių cerkvėje.
Po trumpo atokvėpio Lazdijų viešosios bibliotekos erdvėse,apžiūrėjus eksponuojamą fotografijų parodą “Dzūkijos Veidas” iš tarpklubinio plenero, vykusio Dzūkijos Nacionaliniame Parke,- fotografai išskubėjo į Aštriosios Kirsnos dvarą.
Nors ir ne pats nuostabiausias metų laikas mėgautis Dzūkijos gamtos grožiu,bet Aštriosios Kirsnos dvaro teritorijoje esantis parkas ir seni pastatai tiesiog prikaustė fotografų dėmesį.Nesinorėjo išvažiuoti visko nenufotografafus.
Tai buvo pirmasis AFK suorganizuotas fotografų pleneras Lazdijų krašte ir tikimės,kad užsimezgęs ryšys su “vieciniais” kolegomis ateityje bus pagrindu naujiems planams,naujiems plenerams ir grupinėms Lietuvos fotografų klubų bei personalinėms parodoms.

 

Alytaus fotografų klubo pirmininkas Stasys Šmigelskas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *