V. Šiškauskas: „Jūs, dzūkai, mokate linksmintis ir tai darote labai nuoširdžiai“

Lietuvoje populiarus dainininkas Vytautas Šiškauskas šiuo metu pačiame darbų įkarštyje – didžiausiuose šalies miestuose vyksta jo koncertinis turas „Gražiausi metai – geriausios dainos“, skirtas atlikėjo 40-mečiui muzikinėje scenoje paminėti.

Prieš kiek daugiau nei savaitę Alytuje viešėjęs ir Trečiojo amžiaus universiteto lankytojams koncertavęs dainininkas portalui dzukijosveidas.lt sutiko duoti išskirtinį interviu ir atskleidė, jog netrukus vėl aplankys Dzūkijos sostinę – jo koncertas Alytuje numatytas kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną.

Vytautai, ar dažnai tenka koncertuoti Dzūkijoje? Mūsų publika kažkuo išsiskiria lyginant su kitais?

Dzūkijoje koncertuoju tikrai labai dažnai. Man pasisekė, nes visi mano gerbėjai yra be galo linksmi ir šaunūs, bet turiu pripažinti, kad dzūkai išties išsiskiria savo šiltumu ir nuoširdumu. Jūs mokate linksmintis ir tai darote labai nuoširdžiai, pas jus visada malonu sugrįžti.

Šiemet minite 40 metų jubiliejų scenoje. Koks buvo Jums šis laikotarpis? Kada pajutote didžiausią savo populiarumą?

Labai kūrybingas. Jei šiandien galiu dainuoti didžiausiose šalies salėse, talpinančiose tūkstančius žmonių, tai tik parodo, kokie šie keturi dešimtmečiai buvo. Ištikrųjų labai daug dirbau, nemažai dainų sudainuota. Šis laikotarpis man buvo tikrai sėkmingas. Esminis karjeros lūžis įvyko prieš maždaug dešimtmetį, po albumų „Ateina metas“ ir „Nemigo naktys“ pasirodymo. Kai užliejo tada ta populiarumo banga, taip nepraeina iki šiol, viliuosi, kad ir nepraeis (šypsosi).

Į Jūsų pasirodymus bilietai yra šluojami tikrąja ta žodžio prasme. Koncertai didžiausiose Lietuvos arenose buvo jūsų siekis ar svajonė?

Greičiausiai siekis. Žinojau, kad ankščiau ar vėliau tai turi įvykti. Taip jau sutapo, kad šiemet miniu du jubiliejus – savo 60-metį ir buvimo scenoje 40-metį, norėjosi kažkaip visa tai įamžinti. Kitaip sakant, tas laikas atėjo natūraliai, pribrendo.

Aš labiau esu šalininkas tos kamerinės aplinkos, kai dainuodamas galiu matyti savo klausytoją iš arti, prieiti, pabendrauti su juo. Kita vertus, norėjosi, kad kuo daugiau žmonių galėtų pasiklausyti mano dainų, todėl ir nusprendėme koncertus surengti didžiosiose šalies salėse.

Jūsų koncertinis turas pavadintas „Gražiausi metai – geriausios dainos“. Ar tai reiškia, kad gražiausi metai jau buvo, o geriausios dainos sudainuotos?

Labai tikiuosi, kad ne. Dar turiu daug kūrybinių planų, kuriuos noriu įgyvendinti. Taip, šie šešiasdešimt mano gyvenimo metų buvo patys gražiausi, sudainuotos pačios geriausios dainos, tačiau tikiu, kad ateityje kūrinių bus dar geresnių, o gražiausias laikotarpis tik laukia.

Jei galėtumėte atsukti laiką atgal, ar kažką norėtumėte ištrinti iš savo gyvenimo?

Tikriausiai ne. Įdomus ir visoks tas mano gyvenimas buvo, daug ko teko paragauti, bet nenorėčiau nieko keisti, net jei galėčiau. Kiekvieną nesėkmę priimu kaip gyvenimo pamoką, kuri stumia mane į priekį. Esu dėkingas gyvenimui ne tik už tai, kas buvo gražu, bet ir už tas ne visada džiugias akimirkas.

Ir pabaigai – klausimas, kurio tiesiog negaliu nepaklausti. Jūsų santykiai su moterimis jau daug metų apipinti įvairiausiomis kalbomis, spėlionėmis, gandais. Kokia moteris šiandien yra šalia Vytauto Šiškausko?

Šis klausimas visada buvo ir tebėra labai aktualus (šypsosi). Taip, šiandien šalia manęs yra moteris – graži, mylinti muziką. Tik žiūrėdamas į ją, pirmiausia, matau ne gražią moterį, o visada suprantančią ir palaikančią draugę. Nesistengiu iš savo santykių darytis reklamos, kaip dabar įprasta pramogų pasaulyje, nes man to nereikia, tiesiog gyvenu ir džiaugiuosi…

Vienas komentaras apie “V. Šiškauskas: „Jūs, dzūkai, mokate linksmintis ir tai darote labai nuoširdžiai“

  1. labas
    daina jauna ka dainahau zaikis vartas kaunos bukis triukas su mane bukite
    jie jus najus galis jrsi butis kaunos jietus gaalis mikas PASKYK .BAKLAS AS ASU ESU
    SVEIKI VISA TAI YRA LABAI LIETUVOS AS ASUMUO AS ESU
    SAS SAU SAUSAS RI AS SAU KEILI AS ESI ESU SVEIKAS GYVENIMO
    BET TAIP PAT PER DAUG

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *