Varėnoje statomas tualetas už daugiau kaip 96 tūkst. eurų

„Auksiniai“ tualetai Lietuvoje be atokvėpio keičia vienas kitą. Vienas toks netrukus atsiras ir Varėnoje – miesto parke statomas 34,6 m² ploto viešasis tualetas, kurio vertė – daugiau kaip 96 tūkst. eurų. Planuojama, kad šis prabangus statinys duris atvers jau ateinantį sausį.

„Pastatas buvo suprojektuotas taip, kad darniai įsilietų į tvarkomos miesto centrinės dalies aplinką, atitiktų parko architektūrinį savitumą bei B energinės klasės reikalavimus. Norint užtikrinti tualeto ilgaamžiškumą, parinkti antivandaliniai, nerūdijančio plieno sanitariniai įrenginiai bei aksesuarai“, – skelbia Varėnos rajono savivaldybės administracija.

Pažymima, jog tualeto kaina tokia dėl to, jog nuo 2012 metų statybinės medžiagos žymiai pabrango, brango ir statybos darbai. Be to, šiam tualetui prireikė nutiesti net 50 metrų vandentiekio, 3 metrų buitinės nuotekynės ir 75 metrų elektros tinklų, o kur dar 34 m² trinkelių, 990 m² pasėtos vejos, apšvietimas…

Kritikos dabartinei Varėnos rajono valdžiai negailintis savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Povilas Saulevičius sako, kad viešasis tualetas už tokią sumą – absurdo viršūnė. „Juk tai yra paprasčiausias lentelėmis apkaltas konteineris, o kaina jo didesnė ir už gyvenamo namo. Taip, viešojo tualeto Varėnos centre tikrai reikia, bet tik ne už tokią sumą“, – įsitikinęs P. Saulevičius.

Varėnos rajono meras Algis Kašėta atkerta, kad socialdemokratai esą kažkada patys planavo tokį statinį mieste, tačiau savo planų neįgyvendino. „Turėkite vidinės jėgos pasakyti „ačiū“ už vieną ar kitą mūsų gerą darbą“, – praeito tarybos posėdžio metu sakė Varėnos rajono meras.

Galutinė viešojo tualeto statybos ir aplinkos sutvarkymo kaina sudarys 96 319, 33 eurų. Iš jų 89095, 38 Eur – Europos Sąjungos lėšos, 7 223, 95 Eur – Varėnos rajono savivaldybės biudžeto pinigai. Viešojo tualeto statybos darbus atlieka bendrovė „Varėnos statyba“, viešųjų pirkimų konkurse iš trijų tiekėjų pasiūliusi mažiausią kainą.

Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *