Alytuje prašymai į darželius bus priimami centralizuotai

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė vaikų priėmimo į miesto lopšelius-darželius ir mokyklas-darželius centralizavimui – patvirtino naują vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigas tvarkos aprašą. Būsimų darželinukų tėvų prašymai bus priimami per elektroninę sistemą, kaip žinia, tą pačią, kuria naudosis ir tėvai, pildantys prašymus dėl savo atžalų priėmimo į bendrojo lavinimo mokyklas. Pastarąjį sprendimą taryba jau yra priėmusi ankščiau.

Iš pradžių planuota, kad sistema pradės veikti dar šių metų gruodį, tačiau dabar teigiama, kad ją pavyks įdiegti tik kitų metų balandžio mėnesį. Tėvai prašymus per sistemą galės pateikti dviems ikimokyklinio ugdymo įstaigoms. Vaikai, kurių tėvai deklaravę gyvenamą vietą kitose savivaldybėse, į Alytaus lopšelius-darželius ar mokyklas-darželius pateks tik tuo atveju, jei juose bus laisvų vietų. Be to, tėvai, neturintys galimybių prašymo užpildyti namuose elektroniniu būdu, jį galės užpildyti nuvykę į pageidaujamą lankyti švietimo įstaigą.

Anot posėdyje klausimą pristačiusios savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Rimvydos Ališauskienės, ši sistema padės užtikrinti teikiamų švietimo paslaugų prieinamumą ir skaidrumą, racionaliai paskirstyti vaikų srautus, organizuoti pageidaujančių lankyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes, vaikų apskaitą bei teikti patikimą ir tikslią informaciją tėvams apie vaikų priėmimą, grupių komplektavimą, laisvas ugdymo vietas grupėse ir jų poreikį.

Vis dėlto, panašu, kad šiandien su nauja tvarka susijusių klausimų yra daugiau negu atsakymų. Svarstant klausimą tarybos nariai diskutavo, ar įsigaliojus naujai tvarkai tėvams nekils papildomų rūpesčių: kas bus su tais prašymais, kurie jau yra pateikti, ar nereiks pateikti naujų, ar senieji atitiks naujos sistemos reikalavimus, ar pildant prašymus bus galima pasirinkti auklėtoją ir panašiai.

„Planuojame, kad šio įrankio panaudojimas būtų kuo platesnis. Mes jį įsigysime patys ir galėsime pritaikyti savo poreikiams. Turime įsigyti jį tokį, kuris būtų lankstus ir mes galėtume su juo daryti tai, ką norime, ko mums reikia“, – kolegas ramino vicemerė Valė Gibienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *