Mero susitikimas su alytiškiais: išrinktiesiems – darbai, paprastiems – vargai

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius ir vėl ėmėsi rengti susitikimus su gyventojais. Tokius, kokius organizavo praeitais metais. Tikslas, kaip pats sako, pasikalbėti ir išsiaiškinti, ko trūksta miestelėnams, pristatyti per metus nuveiktus savo komandos darbus. Iki lapkričio mėnesio vidurio suplanuoti šeši tokie susitikimai, kitą savaitę Dzūkijos sostinės išrinktieji lankysis Pirmame Alytuje.

O pirmi sąraše – Senamiesčio ir centro gyventojai, antradienio vakarą mero pakviesti į Senamiesčio pagrindinės mokyklos salę. Susitikime dalyvavo ir gausi jo svita: vicemerai Valė Gibienė bei Tautvydas Tamulevičius, savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastremskas ir darbuotojai, keletas tarybos narių. „Mūsų tikslas – ne parodyti kiekvieną užtaisytą duobę ar nugenėtą medį, bet pristatyti savo darbų prioritetus“, – pabrėžė vicemeras T. Tamulevičius.

Valdžios ataskaitoje, be kasdienių ir įprastų darbų, ir nesenai įkurtas „Lietuvybės centras“, neįgaliųjų kepyklėlės projektas, sumažėjusi šilumos kaina, atsiradusios 50 naujų darbo vietų, Pramonės parko infrastruktūros gerinimas, nedidėjantis savivaldybės įsiskolinimas ir kiti.

Maždaug valandą ramiai klausę, ką miesto valdžiai pavyko nuveikti per šiuos metus, Senamiesčio ir centro gyventojai pasidalijo savais rūpesčiais. Štai pavyzdžiui, Medelyno seniūnaitijos seniūnaitė Aldona Marcinkevičienė piktinosi Kauno gatve važiuojančiomis sunkiasvorėmis mašinomis, esą dėl jų keliamo triukšmo ramybės gyventojai neturintys net naktimis. Nerimą moteriai kelia ir išskirtinėmis teisėmis Miesto sode įvairių švenčių metu stoviniuojantys lengvieji automobiliai. „Ar tik to verta ši istorinė miesto vieta?“, – rodydama fotografijas, kuriose užfiksuoti potencialūs pažeidėjai, klausė A. Marcinkevičienė.

Nepatenkinti buvo ir Alovės gatvės gyventojai, teigiantys, jog jau daugybę metų gyvena dulkėse, mat čia vyksta intensyvus sunkiasvorių mašinų eismas; gatvė nuklota duobėmis, o palijus jose telkšo milžiniškos balos, per kurias vaikams sudėtinga keliauti į mokyklą. Gyventojai valdžios atstovams siūlė tvarkyti ir gražinti ne tik arti centro esančias bei tankiau gyvenamas, bet ir atokesnes, mažiau gyventojų turinčias miesto vietas.

Alytiškė Irena Vyšniauskienė piktinosi, jog Ulonų ir Santaikos gatvių gyventojai daugybę metų dėl tranzitinio transporto kenčia triukšmą, yra priversti kvėpuoti užterštu oru, jie pasigendantys realių savivaldybės veiksmų sprendžiant šias problemas. Esą vis kalbama apie „tyliojo” asfalto tiesimą, tačiau iki šiol niekas nepadaryta. „Norime žinoti tikslius terminus, kas ir kada bus daroma, jau nusibodo laukti ir būti nuodijamiems”, – Ulonų ir Santaikos gatvių gyventojų vardu į valdžios atstovus kreipėsi moteris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *