Kur dingo 318,5 tūkst. eurų, skirtų Alytaus pedagogams?

Neturėti pinigų yra blogai, tačiau turėti jų reiškia ne ką mažesnius rūpesčius, o jei tavo kišenėje – pusė viso miesto biudžeto, tai pasimesti joje, pasirodo, gali būti vienas juokas. Taip savo valdomuose milijonuose pasimetė Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyrius.

Praeitą trečiadienį Alytaus mokyklų direktoriai ir buhalteriai jo atstovų buvo pakviesti į pasitarimą savivaldybėje, kuriame išgirdo apie valstybės skirtus 318,5 tūkst. eurų pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo sąlygoms gerinti. Vadovai galintys pranešti pedagogams, jog šių metų spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesių jų atlyginimai bus keliais eurais didesni, tai yra darbo užmokestis jiems bus skaičiuojamas pagal aukščiausią vadinamųjų „šakučių“ koeficientą.

Tačiau jau kitą dieną po pasitarimo mokyklų vadovų elektroninio pašto dėžutes pasiekė Švietimo skyriaus vyriausios specialistės Vergilijos Galbuogienės laiškai – įsivėlė klaida ir didesnių atlyginimų už minėtus tris mėnesius pedagogams nebus. Šie pinigai Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigoms buvo paskirti dar pavasarį, kovo 30 dienos savivaldybės tarybos sprendimu.

„Tokia klaida įvyko, nes tarpusavyje nesusikalbėjo keli savivaldybės administracijos skyriai. Šie pinigai niekur nedingo, jie švietimo įstaigoms buvo pravesti balandžio mėnesį“, – portalui dzukijosveidas.lt susidariusią situaciją penktadienį aiškino Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė.

Tačiau įdomiausia tai, kad nė vienas kalbintas švietimo įstaigos direktorius nepamena, jog pavasarį pedagogams atlyginimai būtų pakitę dėl minėtos valstybės paramos, jų algos keliais eurais didėjo dėl visai kitų priežasčių. „Situacija labai keista, nes jeigu šie pinigai dabar yra matomi, vadinasi, jie yra. Pavasarį pedagogams algos šiek tiek didėjo, tačiau tai įvyko dėl to, kad keitėsi jų skaičiavimo tvarka. Nežinau, nebent su buhaltere kažką pražiūrėjome“, – sakė Dzūkijos pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė.

„Ta bendra suma atrodo įspūdinga, tačiau išdalijus visiems pedagogams ji reikštų kelis eurus prie atlyginimo, todėl kažkokio didesnio nuostolio dėl šios klaidos pedagogai tikrai nepatirs. Kita vertus, ir tie keli eurai būtų ne iš kišenės, o į ją“, – svarstė Jotvingių gimnazijos vadovas Kęstutis Miliauskas, taip pat pamenantis, kad pavasarį pedagogams darbo užmokestis didėjo dėl pasikeitusios jo apskaičiavimo tvarkos, bet ne dėl papildomų lėšų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *