Teismo verdiktas: „Palermo“ picerija turi būti nugriauta

Alytaus miesto centre esančios picerijos „Palermo“ savininkams Temidė nebuvo palanki – iki spalio mėnesio pabaigos picerijos pastatas turi būti nugriautas. Kauno apygardos teismas paliko galioti Alytaus rajono apylinkės teismo šių metų kovo 15 dieną priimtą sprendimą. Tiesa, nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Alytuje jau kelis dešimtmečius veikianti picerija „Palermo“ yra valdoma bendrovės „Šalmėtė“. Dėl jos vadovo Valiaus Smaidžiūno veiksmų Alytaus rajono apylinkės teismui bendrovė „Dainavos turtai“ pateikė ieškinį, kuriuo buvo prašoma įpareigoti V. Smaidžiūną vykdyti visas prieš daugiau kaip vienuolika metų pasirašytos bendros pirkimo-pardavimo sutarties sąlygas. Šia sutartimi V. Smaidžiūnas „Dainavos turtams“ pardavė dalį 25 arų žemės sklypo, kuriame yra „Palermo“ picerijos pastatas, ir įsipareigojo jį nugriauti savo lėšomis.

Tai ne vienintelė V. Smaidžiūno nesėkmė teisiniuose procesuose pastaruoju metu. Kauno apygardos teismo sprendimas jam nebuvo palankus ir kitoje byloje, kurioje jis, kaip bendrovės „Švytra“ vadovas, nuo 2008-ųjų bylinėjosi su Alytaus rajono savivaldybe dėl jos valdomos Santuokų salės patalpų. Nors Alytaus apylinkės teismas buvo įpareigojęs savivaldybę atlaisvinti šias patalpas, tačiau Kauno apygardos teismas nusprendė, jog savivaldybei to daryti nereikės.

www.palermopub.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *