Alytaus rajono Darbo partijos nariai išsirinko pirmininką

Šeštadienį vykusiame Darbo partijos Alytaus rajono skyriaus visuotiniame susirinkime vyko balsavimas dėl skyriaus pirmininko. Jame vienbalsiai nuspręsta antrai kadencijai perrinkti buvusį Seimo narį Raimundą Markauską. Naują pirmininką pasveikinti atvyko buvęs kultūros ministras, laikinasis Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.

„Dažnai pagalvoju, ar užteks jėgų ir noro dalyvauti politikoje, nes tai nėra lengvas darbas, ypač, kai nepasiseka. Ilgai svarsčiau, ar kandidatuoti, tačiau, jei jūs pasitikit, atsisakyti negaliu. Jūsų gausa parodo, kad mūsų skyrius neskyla ir neišsivaikšto po nesėkmingų rinkimų, priešingai, dar labiau susivienija bendrų idėjų ir tikslų vardan. Manau, kad greitai ateis laikas, kai mes pradėsim juos įgyvendinti“, – po balsavimo kalbėjo R. Markauskas.

Tai, jog Alytaus rajono skyrius vienas iš stipriausių ir aktyviausių partijoje, pritarė ir Š. Birutis. „Jei atėjai čia, vadinasi esi pilietiškas. Esi pilietis, kuris nori, kad Alytuje, rajone ir Lietuvoje būtų geriau gyventi“, – kalbėjo politikas.

Jis džiaugėsi, kad nesėkmingi partijai Seimo rinkimai nepraretino nei Alytaus rajono, nei visos Darbo partijos gretų ir pagal šių metų spalio 1 d. pateiktą oficialią Teisingumo ministerijos statistiką Darbo partija yra antra partija pagal narių skaičių Lietuvoje –  joje 15 900 narių, Alytaus rajono skyrius vienija 159 narius. „Mes turim patikrintus žmones: perėjusius ugnį ir vandenį, sėkmes ir nesėkmes“, – sakė Š. Birutis.

Susirinkime būta diskusijų ir dėl 2019-ųjų kovą vyksiančių savivaldos rinkimų. Skyrius sprendė, kas galėtų būti jų atstovu Alytaus rajono mero rinkimuose. Svarstant kandidatus nuskambėjo Vytauto Mikelionio ir Raimundo Markausko pavardės.

Vienas komentaras apie “Alytaus rajono Darbo partijos nariai išsirinko pirmininką

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *