Rajono viešojoje bibliotekoje bus pristatyta Aido Jurkšto knyga „Lietuvos švyturių istorija“

Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Naujoji g. 48) spalio 20 d. 16.30 val. vyks susitikimas su žinomu farologu Aidu Jurkštu ir jo knygos „Lietuvos švyturių istorija“ pristatymas.

„LIETUVOS ŠVYTURIŲ ISTORIJA“ – tai išsamus veikalas apie švyturius ir kitus navigacinius objektus, buvusius ir esamus dabartinėje Lietuvos teritorijoje. Skaitytoją nustebins laivybos ir švyturių istorijos faktų gausa, sukaupta keliolika metų kruopščiai tyrinėjant farologijos sritį. Autorius neapsiriboja Lietuvos teritorija, pateikia netikėtai platų švyturių istorijos paveikslą, nagrinėja įvairius temos aspektus. Tai vienintelė, išsami, su meile švyturiams parašyta knyga, kada nors išleista Lietuvoje. Gausybė iliustracijų ir netikėtos istorinės žinios nepaliks abejonių – tai vertingas istorinis leidinys, turintis didelę išliekamąją vertę.

AIDAS JURKŠTAS (g.1966) – farologas, švyturių istorijos tyrinėtojas, kolekcionierius, aistringas švyturių ir jūrinės kultūros puoselėtojas. Rengdamas „Baltijos švyturių istoriją“ yra nupiešęs 1500 Baltijos jūros švyturių. Surengęs 30 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Tradicinio, tarptautinio renginio „Pasaulinė Švyturių Diena“ iniciatorius ir organizatorius Lietuvoje. Atvirukų rinkinio „Senieji Lietuvos švyturiai“(2010) , bei knygos „Anno 1684. Klaipėdos švyturys. Memel“ (2015) autorius. Dalyvavo eilėje radijo, televizijos laidų. Populiarindamas švyturius, dalyvauja konferencijose, skaito pranešimus. Daug keliauja, renka istorinę medžiagą švyturių tema. Svajoja įkurti Baltijos švyturių muziejų. Gyvena Palangoje. 2013 m. įkūrė VšĮ „Aido švyturiai“, veikiančią marinistikos, švyturių bei jūrinio paveldo srityse.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *