Žiemą praleisti fiziškai aktyviau pareiškė rekordinis Alytaus rajono bendruomenių skaičius

Pakankamas fizinis aktyvumas – būtina sveikos gyvensenos sąlyga. Ne paslaptis, kad šiltuoju metų laiku užtikrinti šią sąlygą yra kur kas lengviau nei trumpų dienų ir ilgų naktų laikotarpiu. Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras jau aštuntus metus iš eilės pakvietė Alytaus rajono bendruomenės rudens–žiemos laikotarpį praleisti aktyviau ir rinktis į kassavaitinius fizinio aktyvumo užsiėmimus.

Norą gyventi aktyviau šiemet pareiškė rekordinis bendruomenių skaičius. Dvylika – tiek bendruomenių yra pasiruošusios iki gegužės mėnesio rinktis į kassavaitinius užsiėmimus. Kaip ir kiekvienais metais, norintys sportuoti šiltai bus kviečiami į kassavaitines mankštas po stogu, o tie, kuriems mielesnis grynas oras, imti į rankas šiaurietiško ėjimo lazdas.

Sportuojančių bendruomenių geografija plečiasi. Prie jau ne vienerius metus sportuojančių Krokialaukio, Daugų, Santaikos, Kumečių, Parėčėnų ir Butrimonių bendruomenių, sugrįžusios Verebiejų bendruomenės prisijungia Luksnėnų ir Ąžuolinių bendruomenės, norą sportuoti drauge su biuro specialistai pareiškė ir iki šiol individualiai sportavusieji Miroslave bei Pivašiūnuose.

Šiuo metu vyksta užsiėmimų laikų ir mankštų pobūdžio derinimo darbai, tikimasi, kad netrukus bus galima džiaugtis, jog aštuntasis fizinio aktyvumo sezonas rajone prasideda.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *