Luksnėniškis sukūrė lauko kepsninę „kad kepimas nebūtų vieno žmogaus reikalas“

Alytaus rajono gyventojai garsėja išradingumu ir kūrybingu, nuoširdžiu bendravimu ir skaniais patiekalais. Kad susitikimuose ir šventėse maisto gaminimas nebūtų tik vieno žmogaus reikalas, luksnėniškis pagamino universalų  lauko grilį, prie kurio gali susiburti visa draugų kompanija.

Luksnėnų kaimo gyventojas Stasys Guzevičius sukūrė kiek kitokią nei įprasta kepsninę. Ji apvali, su kaistančiu paviršiumi, kurį kaitina viduryje degančios malkos.

Vyriškis pastebėjo, kad  lauko vakarėliuose arba renginiuose maistą gamina vienas žmogus, kai kiti linksminasi ir bendrauja. S. Guzevičiaus rankomis pagamintas įrenginys labiau suartina grilio mėgėjus. Prie jo sukurtos apvalios kepsninės gali susirinkti visa kompanija ir bendraudami gamintis maistą.

Ant luksnėniškio sukurtos kepsninės vienu metu galima gaminti kelis patiekalus, kadangi lygus grilio paviršius įkaista tolygiai. Kiekvienas pagal savo skonį vienu metu gali išsikepti ir mėsos patiekalus, ir daržoves, kiaušinius bei taip mėgstamus dzūkų bulvinius blynus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *