Skandalingos AKKC istorijos tęsinys: buvęs direktorius dirba toje pačioje įstaigoje, tik kitose pareigose

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Po kilusio skandalo traukdamasis iš užimamų pareigų buvęs Alytaus kultūros ir komunikacijos centro (AKKC) direktorius Vidas Simanauskas dar spėjo susikurti sau kitą darbo vietą. Viešai deklaravęs, kad nuo rugpjūčio 31 dienos palieka direktoriaus postą, nes „nenori murkdytis mėšle“, panašu, jog klimpsta į dar nemalonesnius reikalus.

Nuo rugsėjo 1 dienos V. Simanauskas dirba AKKC kultūros renginių vadybininku. Šią pareigybę jis suspėjo patvirtinti iškart po viešumon iškilusių jam mestų kaltinimų, kol dar tebevadovavo įstaigai, mat jos įstatai leidžia tai daryti.

Portalo dzukijosveidas.lt kalbinta AKKC kultūros projektų vadovė, laikinai einanti direktoriaus pareigas, Gintarė Gumauskaitė prisiminė, kad likus trims dienoms iki išėjimo iš darbo V. Simanauskas susiruošė į komandiruotę. Išvykdamas įpareigojo jį pavaduojančią G. Gumauskaitę paruošti jam darbo sutartį, kurią sugrįžęs pasirašė.

„Kas kitas, jei ne aš, galėtų dirbti šiose pareigose. Galvokit jūs ką norit“,- trumpai atrėžė V. Simanauskas, kai paprašėme pakomentuoti keistai susiklosčiusią situaciją ir visus sutapimus.

Apibūdinti tam, kas vyksta šiandien, matyt geriausiai tiktų posakis apie mažą lietų iš didelio debesies, mat AKKC tebedirba ir kita istorijos dalyvė – skandalingai su šios įstaigos direktoriaus pavaduotojos vieta atsisveikinusi Daiva Andruškevičienė. Dabar ji AKKC projektų koordinatorė.

Pasiteiravus jos, kaip viskas klostosi po to, kai paviešino buvusio savo vadovo galimas nusikalstamas veikas ir kaip V. Simanauskas atsidūrė dabartinėse savo pareigose, D. Andruškevičienė šįkart nebuvo tokia kalbi kaip rugpjūčio 9-ąją surengtoje spaudos konferencijoje.

„Nesiklosto niekaip, tada prasidėjo, tada ir pasibaigė. Aš dirbu projektų koordinatore, nes man šios pareigos buvo pasiūlytos po reorganizacijos, o kokiose pareigose dabar dirba buvęs vadovas aš nežinau, kaip jį jas jis pateko irgi nežinau“,- nedaugžodžiavo D. Andruškevičienė.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, kad visa ši istorija prasidėjo rugpjūčio pradžioje, kai iš darbo atleidžiama D. Andruškevičienė paviešino galimas tuomečio AKKC direktoriaus V. Simanausko nusikalstamas veikas: piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, svetimo turto iššvaistymą, apgaulingą ir aplaidų apskaitos tvarkymą, dokumentų klastojimą. Ji dėl to kreipėsi ir į Lietuvos Respublikos Generalinę prokuratūrą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *