Alytaus rajono gyventojams, pageidaujantiems savo kieme mažesnio konteinerio, teks susimokėti

Nuo šiol Alytaus rajono gyventojai, kurių individualių namų kiemuose stovi 120 ar 240 litrų talpos konteineriai, galės laisvai pasirinkti, kokio dydžio konteinerio jiems reikia. Tiesa, tai padaryti galės tik kartą per metus ir savo lėšomis. Taip nusprendė šiandien posėdžiavusi Alytaus rajono savivaldybės taryba.

Gyventojai, pageidaujantys didesnės ar mažesnės talpos mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteinerių, privalės kreiptis į paslaugos teikėją – Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą. Anot sprendimą pristačiusio Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Manto Ludavičiaus, ši paslauga kainuoja maždaug 40 eurų.

„Žmonės yra paskaičiavę, kad pasikeitę konteinerį iš didesnio į mažesnį gali sutaupyti septynis eurus ir pageidaujančių tai padaryti atsiranda vis daugiau. Jei savivaldybei tektų ir toliau mokėti už konteinerių pakeitimą, tai iškreiptų visą mokėjimo už atliekas skaičiavimo metodiką. Be to, tai yra asmeninis gyventojų pasirinkimas, todėl teisingiausia, kad už pakeitimą jie susimokėtų iš savo lėšų“,- kalbėjo M. Ludavičius.

Meras Algirdas Vrubliauskas pabrėžė, kad jau netrukus, po naujos tvarkos įsigaliojimo, mokestis už šiukšles bus skaičiuojamas pagal pakeliamus konteinerius, todėl ir taip iškyla rizika, kad netelpančias šiukšles žmonės veš į miškus. Esą savivaldybei mokant už konteinerių pakeitimą ši rizika dar padidėtų, nes pageidaujančių mažesnių konteinerių būtų dar daugiau.

Portalo dzukijosveidas.lt informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *