Su įkalčiais įkliuvęs lenkas iškart prisipažino gabenęs cigaretes

Lazdijų rajone VSAT pareigūnai sulaikė lengvąjį automobilį, kuriuo vyko trys Lenkijos piliečiai. Mašinoje aptikus cigarečių krovinį, jo savininku prisipažino esąs vairuotojas, kuris taip nuo atsakomybės išgelbėjo abi savo bendrakeleives.

Šeštadienį vakare Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Tarnaukos kaimu patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Ford Probe“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Prie vairo sėdėjęs 40 metų Lenkijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Nepriekaištingi buvo ir kartu vykusių dviejų keleivių, 27 ir 43 metų lenkių, dokumentai.

Tačiau kontrolę vykdę pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į juodos bei žalios spalvos maišus ant mašinos galinės sėdynės bei grindų. Paaiškėjo, kad juose – 1000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio banderolėmis.

Automobilio vairuotojas pasieniečiams prisipažino, kad cigaretės priklauso tik jam.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Lenkijos  piliečiui pradėta administracinė teisena. Vyras privalės atvykti į teismą.

Už minėtą nusižengimą užsieniečiui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų. Automobilis ir neteisėtai gabenti rūkalai laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje užkardoje užkardoje. Lenkų trijulė po apklausos paleista.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *