Cigarečių kontrabandininkas pabūgo lenktyniauti su vokiečių aviganiu Volfu

Panaudoję tarnybinį vokiečių aviganį Volfą Kabelių užkardos pasieniečiai sulaikė 8 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų ir, įtariama, su jų gabenimu susijusį Druskininkų savivaldybės gyventoją. Jis nedrįso bėgti nuo Volfo.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai kartu su kinologu ir jo vokiečių aviganiu Volfu vykdė tarnybą prie sienos su Baltarusija ties Varėnos rajono Ašašninkų kaimu. Keturkojis pasienietis miške užuodė įtartinus pėdsakus. Volfas mišku vedė kinologą apie kilometrą nuo sienos, kol aptiko 8 ryšulius, aptrauktus polietileno plėvele. Juose buvo 8 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „NZ Gold Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Miško tankmėje kinologas pastebėjo sprunkantį vyrą. VSAT pareigūnas nurodė bėgliui sustoti ir įspėjo, kad nepaklusus bus panaudotas tarnybinis šuo. Sprukęs vyras suprato, kad nuo vokiečių aviganio nepabėgs, todėl pakluso ir sustojo.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 29-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas. Jį pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizis apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai sulaikytajam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

VSAT Varėnos rinktinės inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *