Nuo pasieniečių sprukęs įtartino „BMW“ vairuotojas atsitrenkė į kelio atitvarą

Po gaudynių Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė automobilį „BMW E60“ su vogtais lenkiškais numeriais. Vairuotojas nuvažiavo nuo kelio, įstrigo kelkraštyje ir pėsčias spruko nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų.

Trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Seinai – Lazdijai, stabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „BMW E60“ lenkiškais numeriais. Jo vairuotojas nepakluso uniformuotų pasieniečių reikalavimui, padidino greitį ir nulėkė į Lietuvos gilumą Lazdijų link. VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu automobiliu įjungtais šviesos ir garso signalais.

Gaudynės truko apie 4 kilometrus, kol dideliu greičiu lėkęs „BMW E60“ nuvažiavo nuo kelio trenkėsi į atitvarą. Mašina įstrigo kelkraštyje. Vairuotojas paliko automobilį likimo valiai ir nuo VSAT pareigūnų spruko į netoliese augantį mišką. Atsiviję pasieniečiai pradėjo bėglio paiešką. Į pagalbą jie pasitelkė Kauno teritorinės muitinės ir Lazdijų policijos pareigūnus, tačiau sulaikyti vairuotojo nepavyko.

Apžiūrėjus 2007 m. laidos „BMW E60“ nustatyta, kad vairuotojo durelių spynelė išlaužta, o automobilio signalizacijos įranga yra sugadinta. Be to, pasieniečiai išsiaiškino, kad ant mašinos pritvirtinti valstybiniai numeriai yra išduoti kitam automobiliui ir jų kaip pavogtų paieška yra paskelbta Lenkijoje. Įtariama, kad automobilis gali būti vogtas. Tiesa, ketvirtadienio ryto duomenimis, jo paieška kaip vogto dar nebuvo paskelbta.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

VSAT Varėnos rinktinės inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *