Paparčio žiedo ieškokite Alytaus rajone!

Jonines – trumpiausią metų naktį – švęskite smagiai Alytaus rajone su gera muzika, prisimindami tradicijas ir papročius. Joninių šventės vyks šių metų birželio 23–25 dienomis.

Birželio 23 d.

Alovėje šventė prasidės sportinėmis varžybomis mokyklos stadione.Vyks teatralizuotas Joninių apeigų pristatymas, vakaro koncerte pasirodys Alytaus rajono ir miesto kolektyvai.

Joninių tradicijos ir apeigos – žolynų vainikėlių plukdymas, laužas – bus prisimintos ir Nemunaityje rekreacinėje zonoje prie Nemuno. Skambias melodijas čia dovanos Alytausrajono ir miesto ansambliai.

Joninių šventė Simne vyks jau 10-ąjį kartą. Šiais metais trumpiausios metų nakties šėlionės sugrįš į Simno paplūdimį prie Giluičio ežero. Teatralizuotas papročių ir tradicijų pristatymas, Jonų ir Janinų pagerbimas, laužas, paparčio žiedo ieškojimas, mažiesiems – batutai ir burbulinis futbolas, ugnies ir pirotechnikos šou – lauks Jūsų Joninių šventėje Simne.  Koncertuos Simno kultūros centro ir jo filialų meno mėgėjų kolektyvai, dainininkas Dangiras Grigalevičius, grupė „TOP VYRAI“.Naktinėdiskoteka su grupe „BENT“.

Pivašiūniškiai tradiciškai Jonines pasitiks ant Ilgio ežero kranto su senoviniais Joninių papročiais, apeigomis irkoncertu, kurį dovanos vietos kolektyvai, svečiai iš Kazlų rūdos bei legendinioansamblio „Nerija“  dainininkas Vitalijus Pauliukas. Vidurnaktį dangų nušvies šventinis fejerverkas.Po jo – diskoteka. Šventę ves TV projektų dalyvis ir laidų vedėjas Giedrius Leškevičius.

Birželio 24 d.

Ąžuoliniuose Jonines organizuoja kaimo bendruomenė. Šventė vyks sporto aikštėje. Prasidės sportinėmis varžybomis ir projekto „Sportuojanti Ąžuolinių kaimo bendruomenė“ pristatymu. Koncertuos vietos kolektyvai. Nakties diskotekoje šokti kvies grupė „Žiburys“. Dangų nušvies šventinis fejerverkas.

Joninėse Miroslave pasirodys legendinis atlikėjas Arvydas Vilčinskas. Skambias dainas atliks Alytaus rajono, miesto kolektyvai bei atlikėjai. Vyks sportinės rungtys, Joninių tradicijų ir papročių meninis pristatymas. Joninių šventė Miroslave sutampa su Miroslavo kultūros namų veiklos 55-mečiu.

Birželio 25 d.

Paparčio žiedas Santaikoje pražys Joninių šventėje „Dainos ir šokio sūkury“. Koncertuos ir šoks Alytaus miesto ir rajono kolektyvai, svečių iš Lazdijų duetas. Šventę vainikuos grupės „Balius“ koncertas. Tuo Joninės Santaikoje nesibaigs – iki 2 val. nakties prie laužo tęsis diskoteka.

Smagių, linksmų ir įsimintinų Joninių Alytaus rajone!

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *