40 kg atsikračiusi Ligita: „Jaučiausi gerai, kol nepamatydavau savęs nuotraukose“

Didieji Ligitos Buzūnaitės kūno pokyčiai prasidėjo prieš maždaug dešimtmetį, kuomet ji ėmė lauktis dukters. Visą gyvenimą buvusi normalaus kūno sudėjimo jauna moteris nėštumo mėnesiais priaugo maždaug 40 kilogramų ir nė vienas jų nedingo vaikeliui gimus.

Tačiau dėl savo svorio tuomet Ligita stipriai nepergyveno, o į aplinkinių replikas dėl išvaizdos numodavo ranka. Tiesa, iki tol, kol nepamatydavo savęs nuotraukose. „Kai kuriose pozuoju su savo bendraamžiais, o atrodau kaip jų mama. Nors buvo baisu žiūrėti, tačiau ir toliau nieko nedariau“,- prisimena L. Buzūnaitė.

Taip, kaip ji atrodo šiandien, stipriai įtakojo jos užsispyrimas bei didelis dukros ir tėčio palaikymas. Tačiau tikriausiai bene „kalčiausi“ dėl to – sporto klubo „Margiris“ treneris Romualdas Vaičiūnas ir kolegė, kuri po vaiko auginimo atostogų į darbą sugrįžo liekna ir energinga, nors amžiumi buvo vyresnė už Ligitą. „Ateina pietų metas, ji važiuoja sportuoti, o aš lieku biure ir valgau. Kitą dieną vėl tas pats – ji sportuoti, o aš iš krepšio traukiu sočius pietus,- prisimena Ligita. – Tačiau vis dėlto viena diena buvo kitokia, pietų pertraukos metu nusipirkau sportui tinkamus rūbus ir atsidūriau sporto klube kartu su ja“.

Nėštumo mėnesiais priaugtų kilogramų jai pavyko atsikratyti per maždaug 3 metus ir nė vienas jų iki šiol nesugrįžo. Anot jaunos moters, priežastis gana paprasta – nors visada valgo tai, ko užsigeidžia, tačiau stropiai paiso trenerio Romualdo patarimų sporto salėje, labai svarbu sportuojant visus pratimus atlikti taisyklingai. Dar ji laikosi kelių svarbių taisyklių: per dieną valgo 4–5 kartus, tačiau po 18 valandos – jokio valgymo. Anot pašnekovės, didžiausia blogybė, kai moterys visą dieną būna užsiėmę, neturi kada pavalgyti, o vakare prisikemša daug ir visko.

Ir, žinoma, daug juda – be to, kad moteris kasdien sportuoja „Margiryje“, dar kelis kartus per savaitę šoka pramoginius šokius, svarsto pradėti lankyti vandens aerobikos užsiėmimus. „Gyvename kaime, lauke darbų visada yra – tai irgi labai geras sportas“,- šypsosi trisdešimtmetė.

Žiūrint į Ligitą sunku patikėti, kad saldumynai – jos silpnybė. Tiesa, čia irgi yra tam tikrų „paslapčių“, kuriomis moteris noriai dalijasi. Torto ar pyrago gabalėlio ji niekada neatsisakanti, tačiau namuose šių gardumynų būna retai, tik tam tikromis progomis. Vietoje jų, savo šeimai ji kepa, pavyzdžiui, avižinių dribsnių sausainius, pagardintus saulėgrąžomis ir medumi. Juo saldina ir taip mėgstamą varškės apkepą, kitus saldžius patiekalus.

Nuo pirmadienio ar kito mėnesio pradžios vis planuojančioms pradėti sportuoti moterims Ligita pataria neatidėlioti, vos sugalvojus imti sportinę aprangą ir keliauti į sporto klubą. „Nereikia laukti tinkamos dienos, svarbiausia, noras yra ir išpildyti jį reikia dabar, nes kitą dieną jis paprasčiausiai dings. Kita vertus, jei vis neprisiruošiate pradėti sportuoti, reiškia dar nenorite pokyčių“,- sako L. Buzūnaitė.

Ingrida Surdokaitė

Nuotraukos iš asmeninio R. Vaičiūno archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *