Alytiškiai apkabino Laisvės Angelą

Birželio 1 d. vidurdienį alytiškiai simboliškai apkabino Laivės Angelo paminklą  ir taip prisijungė prie  praėjusiais metais Lietuvoje inicijuotos unikalios pasaulinės apsikabinimo už taiką akcijos „Taikos glėbys”, kurios  tikslas – tautos vienybės stiprinimas, o svarbiausias akcentas – apkabinimo momentas.

Alytiškiai šį paminklą apkabino rankose laikydami lankus, kuriuos jiems dovanojo VšĮ „Savanorystės tiltai”. Akcijos metu netrūko muzikos. Susirinkusiems koncertavo Yamaha muzikos mokyklos (mokytoja J.Šametienė)  mokinės.
Į akciją gausiai susirinkusius vaikus Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga sveikino Alytaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Kavolynienė, kuri prisidėjusiems prie akcijos dar įteikė ir saldžių dovanų.
Pasaulinė apsikabinimo už taiką akcija „Taikos glėbys” – pasaulinė iniciatyva, kuria siekiama suvienyti viso pasaulio žmones Taikos misijai, atkreipti pasaulio visuomenės ir vadovų dėmesį į žmonijos egzistencijai iškilusią pasaulinio karo grėsmę ir asmeniniu bendravimo pavyzdžiu, asmenine iniciatyva įrodyti, kad pasaulio tautų, skirtingų rasių, įvairiausių kultūrų, papročių, religijų ir įsitikinimų žmonės nori, gali ir privalo sugyventi taikiai.
Dzūkijos sostinėje šią akciją organizavo Alytaus miesto savivaldybė, VšĮ „Savanorystės tiltai” ir Alytaus miesto bendruomenės centras.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *