Mažojo lazdijiečio šventė

Gegužės 27 d. Lazdijų rajono savivaldybės administracijos pastate buvo neįprastai daug mažų vaikučių. Čia vyko 10 -oji Mažojo lazdijiečio šventė. Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras Gintautas Salatka ir administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jūratė Mirijauskienė sveikino mažiausius ir svarbiausius šventės dalyvius. 33 mažyliams iki vienerių metų buvo įteikti oficialūs pažymėjimai, po lavinamąjį žaislą ir balioną su užrašu „Aš lazdijietis“. Lazdijų rajono vicemeras G. Salatka linkėjo augti sveikais ir niekada nepamiršti, kad yra lazdijiečiai.

Vėliau šventė persikėlė į Nepriklausomybės aikštę, kur po Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Jūratės Mirijauskienės išsakytų palinkėjimų vaikučiams ir tėveliams rasti laiko kartu ir pažaisti, ir paišdykauti, ir paiškylauti į dangų pakilo įvairiaspalviai balionai su vaikų norais ir svajonėmis, kurie būtinai išsipildys.

Nepriklausomybės aikštėje netrūko pramogų įvairaus amžiaus vaikučiams. Daug šypsenų ir plojimų aikštėje sulaukė tradicinės ropliukų varžybos, kuomet jau keturiomis ropojantys mažyliai mėgino įveikti jiems paruoštą trasą, džiugino burbulų pūtimas, su spalvingomis kreidelėmis buvo spalvinamas Nepriklausomybės aikštės grindinys.

Bičiulis Amsius organizavo mankštą, žaidimus ir varžybas paspirtukais, vaišino saldainiais ir skaniu tortu, kurį įteikė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato atstovai.

Šventę vainikavo nuotaikingas Lazdijų meno mokyklos mokinių koncertas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *